Verstappen wrijft in zijn handen: 'Dat zal een beetje onbekend en spannend worden' Formule 1
Formule 1

Verstappen wrijft in zijn handen: 'Dat zal een beetje onbekend en spannend worden'

Verstappen wrijft in zijn handen: 'Dat zal een beetje onbekend en spannend worden'

Lando Norris en Max Verstappen verwachten dat het een spannende race zal worden op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Norris zal de race vanaf poleposition aanvangen, maar weet heel goed dat hij Verstappen op zijn hielen zal hebben vanaf het moment dat de lampen uitgaan. Norris hoopt weg te kunnen rijden, al gokt hij erop dat het niet makkelijk gaat worden.

McLaren-fan of Verstappen-fan, Verstappen en Norris zorgden er op zaterdag voor dat iedereen in het oranje een reden had om een feestje te vieren. Eerst schoot de Nederlander naar de poleposition in de laatste seconden van Q3, en zette hij daarmee de concurrentie op zeker drie tienden. Voordat de vlag viel was er iemand nog sneller, en dat was Norris. De foutloze ronde van de Brit leverde hem de poleposition op, al was hij slechts twee honderdsten sneller. Het scheelde dus weer niets, net zoals in Canada, toen Verstappen dezelfde tijd reed als George Russell.

De Nederlander zal om 15:00u op zondag vanaf de tweede plek starten, en Red Bull Racing-teambaas Christian Horner gaf al aan dat vanaf P2 starten op Barcelona niet eens zo heel slecht zal zijn. 'Het is altijd geweldig hier, ook de sfeer', begint Verstappen, die op de vrachtwagen staat tijdens de rijdersparade en zwaait naar alle fans. 'Je hebt hier twee Spaanse coureurs, dus wat ze hier hebben is natuurlijk fantastisch', gaat hij verder. 'We proberen er een goede race van te maken en we zullen zien hoe competitief we zijn. Ik verwacht dat het allemaal erg dicht bij elkaar zal zitten, maar dat is spannend en een beetje onbekend voor iedereen.'

Norris hoopt weg te kunnen rijden

Polesitter Norris kwam ook aan het woord, en hij liet alvast optekenen wat hij hoopt dat er gaat gebeuren op zondagmiddag. 'Ik wil dat het een makkelijke race wordt', lacht hij. 'Ik wil weg kunnen rijden, maar de verschillen qua pace zijn zo ontzettend klein. Het gaat niet makkelijk worden, want ik kan niet alles zelf onder controle hebben. Met Max achter me, en de Mercedessen, zal het moeilijk gaan worden voor ons', weet Norris. De Brit pakte zijn eerste poleposition sinds de Grand Prix van Rusland in 2021.

McLaren heeft sinds het begin van het 2024-seizoen weer een stap gezet, en Norris kreeg dan ook een extra boost aan zelfvertrouwen toen hij in Miami zijn eerste Grand Prix won. De Brit wist het Verstappen ook in Imola en in Canada moeilijk te maken, maar beide keren kwam Verstappen als winnaar uit de bus. Viaplay-analist en Red Bull-simulatorcoureur Rudy van Buren verwacht dat Verstappen de klus direct zal klaren in de eerste bocht bij de start. Of het gaat gebeuren, zullen we later op zondag weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws