Alunni Bravi duidt overname Sauber door Audi: 'We zitten nog in die tunnel' Formule 1
Formule 1

Alunni Bravi duidt overname Sauber door Audi: 'We zitten nog in die tunnel'

Alunni Bravi duidt overname Sauber door Audi: 'We zitten nog in die tunnel'

In het 2024-seizoen lijken de teams steeds dichter bij elkaar te komen, maar er is er een dat vooralsnog achterblijft. Het team van Sauber heeft in het huidige seizoen nog geen enkele punt binnen weten te halen. In 2026 zal het team een fabrieksteam worden en als Audi verdergaan, maar in maart van 2024 besloot de Duitse autofabrikant al over te gaan op volledige overname. Teamvertegenwoordiger Alessandro Alunni Bravi ontkent dat de voorbereidingen op 2026 van negatieve invloed op het team zijn, meldt Motorsport.com.

Aan het begin van het seizoen waren het met name de pitstops die het Zwitserse team de das om deden. Dat probleem lijkt nu te zijn verholpen, alleen weet het team nog steeds niet dichter bij de rest van het veld te komen. Waar veel teams met succes grote pakketen aan updates uitrollen, laat de ontwikkeling bij Sauber te wensen over. Alunni Bravi ontkent dat de komst van Audi daar een rol in speelt. 'Ik denk niet dat de voorbereiding op de komst van Audi als fabrieksteam invloed heeft op de huidige twee seizoenen', zegt hij.

Niet twee losse teams

Met de komst van Audi zal het Sauber-team vanaf 2026 een fabrieksteam zijn. Volgens de Italiaan is de voorbereiding daarop alleen niet de reden voor de huidige tegenvallende resultaten. 'Ik denk dat het verkeerd is om beide dingen door elkaar te halen', zegt Alunni Bravi. Wel speelt de verbetering van het huidige team volgens hem een essentiële rol in een goede voorbereiding op de overgang tot fabrieksteam.

Andreas Seidl, CEO van Sauber, speelt een centrale rol in dat proces. 'Hij werkt sinds januari vorig jaar aan het verbeteren van het team in deze transformatie', vertelt Alunni Bravi. 'Deze transformatie begint met het verbeteren van de huidige structuur en het vinden van de juiste mensen om onze technische teams op elk gebied te versterken. Het is niet zo dat er twee taken zijn: één voor het fabrieksteam en een andere voor het huidige team. Het zijn niet twee losse teams. Er is één team dat de basis moet vormen voor het fabrieksteam', verzekert hij.

Volgens de Italiaan zijn de investeringen van Audi van groot belang. Het team is zich ervan bewust dat het in 2024 niet naar verwachting presteert. 'We staan niet waar we zouden moeten staan, bijvoorbeeld op het gebied van personeel vastleggen en investeren. Daarom heeft Audi in maart besloten om Sauber Group volledig over te nemen, zodat de investeringen gedaan kunnen worden die nodig zijn om fabrieksteam te worden. We weten precies waar het einde van de tunnel zich bevindt, alleen zitten we nog in die tunnel', sluit Alunni Bravi af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws