Vettel kaart Europese circuits aan die voor toekomst op de F1-kalender moeten vrezen Formule 1
Formule 1

Vettel kaart Europese circuits aan die voor toekomst op de F1-kalender moeten vrezen

Vettel kaart Europese circuits aan die voor toekomst op de F1-kalender moeten vrezen

Sebastian Vettel vreest voor het uitsterven van diverse klassieke Europese Grands Prix. De Duitser zag enkele jaren geleden zijn eigen thuisrace al wegvallen, en meldt dat er nu ook getwijfeld wordt over de toekomst van circuits als Spa-Francorchamps en Circuit de Barcelona-Catalunya. Een terugkeer van de F1 naar Duitsland ziet Vettel in zijn carrière dan ook niet meer gebeuren.

'Ik weet niet of Duitsland nog op tijd terug weet te keren naar de kalender voor mij. Ik heb op zijn minst enkele jaren een thuisrace mogen verrijden', geeft Vettel aan wanneer het gaat over de Duitse Grand Prix. De laatste editie van het evenement werd in 2020 verreden op de Nürburgring, nadat de kalender omgegooid werd wegens het coronavirus.

Vettel over Spa 202

'Als je kijkt naar de andere plekken met F1-races, Duitsland heeft gewoon het geld niet om zoveel neer te tellen voor een Grand Prix. Andere landen in Europa hebben er ook moeite mee. Kijk maar eens naar Spa. Het is ook zonde dat de fans hun geld niet terugkregen na wat er daar vorig jaar gebeurd is', vervolgt de Heppenheimer bij RTL.

De Belgische race is een van de evenementen die niet op dusdanig veel steun kan rekenen van de overheid dat de aanwezigheid op toekomstige kalenders gegarandeerd is. Daarnaast laat de viervoudig wereldkampioen zich ook nog even uit over wat daar in 2021 gebeurd is: 'Ik denk dat het fout is om Spa daar de schuld voor te geven. Het is namelijk ook zonder een afgelasting al vrij lastig om het financieel rond te krijgen voor het circuit.'

België en Spanje op de wip

'Het zou zonde zijn om België of Spanje ook te verliezen. Daar wordt de laatste tijd veel over gesproken', onthult de Aston Martin-coureur. 'Als de landen de hoge kosten niet meer kunnen betalen, verdwijnen ze van de kalender.' De oplossing hiervoor is voor de circuits om meer sponsoren aan te trekken en inkomsten te genereren, of voor de lokale overheden om meer geld opzij te zetten voor een race.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws