McLaren-duo zinspeelt op technisch weekend in Barcelona Formule 1
Formule 1

McLaren-duo zinspeelt op technisch weekend in Barcelona

McLaren-duo zinspeelt op technisch weekend in Barcelona

Lando Norris en Daniel Ricciardo kijken er naar uit om de McLaren op de proef te stellen in Barcelona. Het McLaren-duo keert terug naar het circuit waarop het team veel testmeters wist te maken, en dat vinden de coureurs een positieve zaak. Ook laten ze zich nog even kort uit over hoe het weekend in Miami geëindigd is.

'Ik vind het mooi om weer richting Europa te gaan en dit weekend in Barcelona te racen. Ik vind het circuit in Spanje tof, met veel uitdagingen en een geweldige menigte. Ik heb de DNF van Miami achter me gelaten en richt me op de aankomende wedstrijd', meldt Norris, die in de slotfase van de Grand Prix van Miami een aanvaring had met Pierre Gasly, en te voet terug moest richting de pitstraat.

Barcelona biedt de teams weer een nieuwe uitdaging, maar wel een uitdaging waarmee ze al bekend zijn. 'We hebben in februari veel meters weten te maken in Barcelona, dus ik kijk er naar uit om alles wat we tot op heden geleerd hebben toe te passen en te zien in de data', benadrukt de jonge Brit.

Ricciardo: 'Eens kijken of de upgrades het gewenste effect hebben'

Ook Ricciardo bereidt zich voor op een nieuw Grand Prix-weekend: 'In Miami hebben we mooie gevechten gekend, en was de steun van de fans als vanouds. Wel bleek het een lastig circuit voor McLaren. Spanje gaan we positief in, en we willen de lessen van vorig raceweekend doorvoeren', benadrukt hij. Ook Ricciardo wist in Florida geen punten binnen te hengelen.

'Vorig jaar deed ik het in Spanje goed dus ik kijk er naar uit om met de nieuwe auto's het asfalt op te gaan en alles uit de MCL36 te halen. Na de wintertests hebben we een beter idee wat we van het circuit kunnen verwachten. Eens kijken of de upgrades het gewenste effect hebben', concludeert hij. Teambaas Andreas Seidl meldt in een persbericht dat het team met flinke upgrades komt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws