Aston Martin staat in de startblokken voor de Grand Prix van Canada: ‘Het was het wachten waard’ Formule 1
Formule 1

Aston Martin staat in de startblokken voor de Grand Prix van Canada: ‘Het was het wachten waard’

Aston Martin staat in de startblokken voor de Grand Prix van Canada: ‘Het was het wachten waard’

In een persbericht geeft Aston Martin een voorbeschouwing over de aankomende Grand Prix in Canada. Het wordt voor het team extra spannend, het is namelijk de eerste keer dat ze racen op het circuit van Montreal. Aston Martin-coureur Lance Stroll kan niet wachten, het wordt namelijk een thuiswedstrijd voor de jonge coureur.

Diezelfde jonge coureur geeft ook zijn blik op komend weekend, wat voor hem extra spannend én leuk is. ‘Ik ben super blij om weer een thuiswedstrijd te doen en om het Canadese publiek te zien. Het is jammer dat we de afgelopen jaren niet in Montreal zijn geweest, dus er zal veel werk en voorbereiding zijn om onze auto klaar te maken voor de eerste training’, aldus Stroll die vervolgt over de prestaties van het team dit seizoen. ‘Als team hebben we tot nu vooruitgang geboekt, dus hopelijk kunnen we een goed resultaat behalen voor mijn eigen thuispubliek.’

Een extra uitdaging na een pauze van het circuit 

Teamgenoot Sebastian Vettel kijkt ook uit naar het circuit van Montreal. ‘Het is altijd leuk om terug te komen op een circuit na een paar jaar afwezigheid. Het is dan een extra uitdaging om een goed ritme te vinden op het circuit. Maar het is zeker het wachten waard. Het is een fantastisch circuit en een geweldige locatie om te racen.’ Vettel, die vorige Grand Prix een respectabele zesde plek behaalde, vervolgt met zijn kijk op de komende races. ‘We hebben veel geleerd van de afgelopen races en de auto voelt elke week beter aan. Het zal goed zijn om te zien hoe alles zich vertaalt in Montreal.’

Sinds de Grand Prix van Australië heeft Aston Martin een flinke stap gemaakt in het kampioenschap. Na de race in Baku staat het team gelijk met Haas F1, mede dankzij Vettel. De zesde plek is zijn beste resultaat sinds de Belgische Grand Prix van 2021, toen hij vijfde werd. ‘In Baku hadden we geen nieuwe onderdelen, maar we waren in staat om er wat meer uit te persen, het te begrijpen en risico’s te nemen. We halen uit de auto wat erin zit’, aldus Vettel tegen motorsport.com.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws