Vettels impact op Aston Martin: 'We hebben hem zeker geen goede auto gegeven' Formule 1
Formule 1

Vettels impact op Aston Martin: 'We hebben hem zeker geen goede auto gegeven'

Vettels impact op Aston Martin: 'We hebben hem zeker geen goede auto gegeven'

Aston Martin heeft de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van prestaties in de Formule 1, en volgens Tom McCullough, de performance director van het team, heeft Sebastian Vettel een cruciale rol gespeeld in deze groei. Vettel bracht volgens McCullough namelijk waardevolle ervaring en details met zich mee bij zijn intrede bij het team.

‘Toen hij bij ons kwam, kwam hij uit twee teams die het kampioenschap hadden gewonnen. In die tijd bracht hij veel kleine details met zich mee', verklaarde de performance director tegenover RaceFans. Deze details bleken van onschatbare waarde te zijn voor Aston Martin, en Vettel's expertise droeg bij aan het verfijnen van verschillende aspecten van de wagen.

Seizoen met successen

Aston Martin had in 2023 een seizoen vol ups en downs. Het team begon sterk aan het seizoen, maar verzwakte uiteindelijk gaandeweg het jaar. Uiteindelijk wisten ze hun kracht terug te vinden en eindigden ze hun seizoen op een goede noot. Het team behaalde in 2023 samen met Fernando Alonso acht podiumplekken, en volgens McCullough was dit nooit gelukt zonder Vettel.

Een van Vettels kenmerken die McCullough benadrukt is zijn meedogenloze werkethiek. De performance director benoemt het belang van de coureur als de beste sensor in de auto. De diepgaande connectie van de viervoudige wereldkampioen met de wagen stelde hem in staat om specifieke informatie te verstrekken over hoe de auto reageert in verschillende bochten, wat op zijn beurt de ontwikkeling van de wagen verder aandreef.

‘We hebben hem zeker geen goede auto gegeven in de twee jaar dat hij hier was. Tegen het einde van zijn tweede jaar boekten we pas vooruitgang’, geeft McCullough toe. Ondanks de aanvankelijke uitdagingen heeft Vettels betrokkenheid bij de ontwikkeling van de wagen vruchten afgeworpen, resulterend in zichtbare verbeteringen in prestaties.

McCullough merkt vergelijkbare situatie op

McCullough vergelijkt Vettel's bijdrage aan Aston Martin met zijn ervaring bij Williams, waar coureur Rubens Barrichello een vergelijkbare rol vervulde. ‘Bij Williams, toen Barrichello voor ons reed, heeft hij er tijdens de seizoenen 2010 en 2011 zoveel werk in gestoken om te zeggen: dit is wat je moet doen, dit is wat je moet doen, op zoveel gebieden van de auto’, legt hij uit.

De performance director herinnert zich hoe Barrichello's inzet en betrokkenheid resulteerden in de ontwikkeling van de wagen van 2012. ‘De auto van 2012, waarin hij helaas uiteindelijk niet reed, was het resultaat van veel van het harde werk dat hij had gedaan', aldus McCullough. Dit scenario heerhaalde zich in de situatie van Vettel bij Aston Martin en benadrukt het belang van ervaren coureurs bij het bijdragen aan de prestatiegroei van een team.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws