Villeneuve niet verrast door slechte seizoenstart Ferrari: 'Problemen zijn niet nieuw' Formule 1
Formule 1

Villeneuve niet verrast door slechte seizoenstart Ferrari: 'Problemen zijn niet nieuw'

Villeneuve niet verrast door slechte seizoenstart Ferrari: 'Problemen zijn niet nieuw'

Het is ook Jacques Villeneuve niet ontgaan dat het team van Ferrari een moeilijk start van het 2023-seizoen kent. De wereldkampioen van 1997 stelt dat de problemen niet nieuw zijn en dat de Italiaanse grootmacht er goed aan zou doen om wat meer in de spiegel te kijken. De Canadees denkt verder dat het tijd wordt dat Ferrari een duidelijke visie ontwikkelt voor de toekomst.

Met slechts een enkele podiumplaats voor Charles Leclerc tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan, is Ferrari op zijn zachtst gezegd matig aan het seizoen begonnen. De Italiaanse renstal neemt vrijwel ieder weekend een aantal updates mee om de prestaties van de SF-23 te verbeteren. De grootste upgrade volgde tijdens het vorige raceweekend in Barcelona, maar een succes bleek het allerminst op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Carlos Sainz viel in de race terug van P2 naar P5, terwijl Leclerc zich vanuit de pitstraat niet in de punten wist te rijden.

Villeneuve verwijt Ferrari besluiteloosheid

Villenueve laat weten niet verrast te zijn door de huidige vorm van de Italianen. 'Ferrari's problemen zijn niet nieuw', legt de Canadees uit aan Le Journal de Montréal. 'Kijk niet alleen naar dit jaar. Als je regelmatig van richting verandert, dan heb je nooit een basis om vanuit te werken. We zien dat iedereen de verantwoordelijkheid afschuift en dat het nooit iemands schuld is. Al met al is het ingewikkeld', stelt Villeneuve.

Het wordt tijd dat Ferrari knopen doorhakt. 'Er is geen besluitvorming. Deze instabiliteit komt Ferrari duur te staan. In de afgelopen tien jaar hebben ze besloten terug te gaan naar hun roots en zijn ze weer een echt Italiaans team geworden. Dat lijkt niet te werken in de Formule 1. In dat proces hebben ze veel mensen verloren. De wederopbouw van het team duurt lang', aldus Villeneuve.

Verstappen de torenhoge favoriet voor de zege van GP Canada! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws