Voormalig F1-coureur voorspelt strijd Hamilton en Leclerc: 'Ik vind hem zwak' Formule 1
Formule 1

Voormalig F1-coureur voorspelt strijd Hamilton en Leclerc: 'Ik vind hem zwak'

Voormalig F1-coureur voorspelt strijd Hamilton en Leclerc: 'Ik vind hem zwak'

De Formule 1 stond op zijn kop toen Lewis Hamilton in februari bekendmaakte het team van Mercedes te gaan verlaten. Vanaf 2025 zal de zevenvoudig wereldkampioen zich in het rood hullen en uitkomen voor het team van Ferrari. Als onderdeel van de Italiaanse renstal zal hij naast Charles Leclerc komen te rijden wiens seizoen sinds kort een onverwachte wending heeft genomen. De mannen van De Race Show (DRS)-podcast delen alvast hun kijk op wat de komst van Hamilton betekent voor Leclerc.

Het 2024-seizoen begon goed voor Ferrari. Tot aan de negende race van het seizoen in Montreal, Canada kreeg de Monegask het voor elkaar om niet lager te finishen dan een vierde plaats. In zijn thuisland Monaco wist Leclerc de raceoverwinning zelfs op zijn naam te schrijven, maar sindsdien lijkt het tij te zijn gekeerd.

Leclerc vs. Hamilton

Ook de meest recente race in Oostenrijk leverde niets aan punten op voor Leclerc. Waar teamgenoot Carlos Sainz op een derde plaats wist te eindigen, kwam de Monegask niet verder dan een elfde plaats en ging hij zonder punten te hebben gehaald weer op het vliegtuig terug naar huis. Tegelijkertijd weet Leclerc dat hij nog zeker een paar seizoenen voor het team uit Maranello zal rijden. De aankondiging van Hamilton betekende voor Sainz echter dat hij zijn stoeltje bij Ferrari per 2025 zal moeten opgeven. De Spanjaard heeft sindsdien nog niets bekendgemaakt over waar zijn toekomst ligt.

Ondanks zijn recente tegenvallende resultaten zal Leclerc het vanaf 2025 toch echt moeten gaan opnemen tegen Hamilton die erin gelooft dat hij met Ferrari nog een keer een wereldtitel kan behalen. Voor Leclerc is het 2024-seizoen het zesde seizoen dat hij voor Ferrari rijdt en een wereldtitel behalen is hem vooralsnog niet gelukt. Hoe de strijd tussen de twee mannen zal verlopen is daarom een vraag die blijft terugkomen.

In de afgelopen jaren gold Leclerc als de eerste rijder van het team, maar niet iedereen is er zeker van dat dat zo zal blijven wanneer Hamilton richting Maranello komt. 'Gaat Hamilton het winnen tegen Leclerc?', vraagt Job van Uitert, Le Mans-coureur, aan Giedo van der Garde. 'Ja', antwoordt de voormalig Formule 1-coureur stellig. 'Ik vind Leclerc de laatste paar races zwak.'

Joost Hofman refereert vervolgens naar een uitspraak van verslaggever Olav Mol die aangaf te denken dat zodra Hamilton goed presteert bij Ferrari dat wel eens het einde van de carrière van Leclerc van betekenen. 'Dat denk ik niet', antwoordt Van der Garde. 'Dat was te overdreven. Maar goed, Leclerc is wel gewoon een hele goede rijder, alleen denk ik dat Hamilton beter is.' Hofman vraagt vervolgens of de voormalig Formule 1-coureur ook denkt dat de Brit in de aankomende jaren beter zal blijven. 'Ja. Die jaren heeft hij nog wel. Boven de 40 wordt het lastiger. Kijk naar Alonso, die heeft het gewoon even niet meer.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws