Sky Sports-commentator Brundle: 'Er zit nog steeds frictie tussen Alonso en Hamilton' Formule 1
Formule 1

Sky Sports-commentator Brundle: 'Er zit nog steeds frictie tussen Alonso en Hamilton'

Sky Sports-commentator Brundle: 'Er zit nog steeds frictie tussen Alonso en Hamilton'

Skysports F1-commentator Martin Brundle gelooft dat de relatie tussen de voormalig wereldkampioenen Lewis Hamilton en Fernando Alonso bekoeld blijft nadat de twee afgelopen weekend in de straten van Monte Carlo tegen elkaar racete tijdens de Grand Prix van Monaco. Hamilton kwam achter de langzaam rijdende Spanjaard te zitten en had duidelijk moeite om zijn frustraties in te houden.

Hamilton raakte tijdens de laatste stint van de race steeds meer gefrustreerd over het tempo van Alonso, waarbij zijn ex-McLaren-teamgenoot moeite had om het tempo te vinden toen Lando Norris als zesde wegreed. Toto Wolff, teambaas van Mercedes, gaf zijn mening over de kwestie en beweerde dat de Spanjaard op een tempo reed dat meer op de Formule 2 leek terwijl hij door het vorstendom patrouilleerde.

Alonso reageerde door te beweren dat zijn Alpine-teamgenoot Esteban Ocon achter Hamilton vastzat toen de tweevoudig wereldkampioen eindelijk begon te pushen. De Fransman had al een tijdstraf van vijf seconden gekregen nadat hij eerder in de race in aanvaring kwam met Hamilton, waarbij het incident hem van de negende plaats naar P12 dwong.

Alonso vindt het niet zijn probleem

Het is duidelijk dat er, in ieder geval tot op zekere hoogte, enige vorm van vijandigheid is tussen Alonso en Hamilton, die in 2007 teamgenoten waren bij McLaren. Brundle gelooft dat er nog steeds wrijving is tussen de McLaren-coureur en de Mercedes-coureur.

'Norris had de luxe om een extra stop te maken, want achter hem ging Alonso in een stabiele, maar voor hem noodzakelijke, modus om zijn banden te besparen met de rest van het veld achter hem in de rij, te beginnen met een zeer gefrustreerde Lewis Hamilton', wordt Brundle geciteerd door Mirror.

'Dat is niet mijn probleem' , zei de Spanjaard. 'Alonso ging op het einde van de race bizar hard er vandoor en reed de derde snelste ronde van de race om de zevende plaats te behouden', zo sluit Brundle af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws