Sainz senior kijkt vol trots naar zijn zoon en hoopt op Ferrari: 'Moet een sprong voorwaarts gemaakt worden' Formule 1
Formule 1

Sainz senior kijkt vol trots naar zijn zoon en hoopt op Ferrari: 'Moet een sprong voorwaarts gemaakt worden'

Sainz senior kijkt vol trots naar zijn zoon en hoopt op Ferrari: 'Moet een sprong voorwaarts gemaakt worden'

Carlos Sainz senior is trots op de progressie die zijn zoon heeft weten te boeken in zijn Formule 1-loopbaan. Carlos Sainz junior zal aankomend seizoen alweer zijn tiende seizoen in de koningsklasse van de autosport verrijden en zal dat opnieuw doen voor het team van Ferrari. Sainz senior heeft vertrouwen in de capaciteiten van zijn zoon, maar hij hoopt dat Ferrari aankomend seizoen een stap naar voren weet te zetten.

Momenteel is Sainz senior te vinden in Saoedi-Arabië, waar hij voor de zeventiende keer meedoet aan de Dakar Rally. Momenteel is de Spanjaard de leider in het klassement en kan hij dit jaar voor de vijfde keer in zijn loopbaan de Dakar Rally winnen. Dat moet de 61-jarige coureur dit jaar wel doen zonder de steun van zijn zoon. Sainz junior is momenteel bezig met de voorbereidingen op het nieuwe Formule 1-seizoen, waarin de Madrileen hoopt dat Ferrari een stap kan zetten.

Sainz senior is ook niet aanwezig bij alle races van zijn zoon, maar hij volgt de Formule 1 natuurlijk wel op de voet. De rallycoureur is duidelijk trots op de Ferrari-rijder en hoopt dat de Italiaanse renstal wat extra's kan vinden. 'Wat ik zo waardeer aan Carlos is dat hij zich altijd blijft verbeteren', wordt Sainz senior geciteerd door Autosprint. 'Hij is nog jong, maar heeft al veel ervaring. Ik denk dat hij op dit moment op zijn best is, zelfs gezien zijn leeftijd. Er zijn coureurs die op een bepaald punt stoppen met groeien, maar hij slaagt erin om elk jaar vooruitgang te boeken.'

Sainz senior hoopt op stap Ferrari

Ferrari eindigde vorig jaar op de derde plek in het constructeurskampioenschap. De Scuderia wil natuurlijk aankomend seizoen proberen om Red Bull Racing van de troon te stoten. Sainz junior heeft al laten zien dat hij Charles Leclerc kan verslaan, dus de ogen van zijn vader zijn gericht op Ferrari. 'Ik heb vertrouwen in het feit dat Ferrari in staat zal zijn de ontbrekende stap te zetten. De auto van 2024 moet beter zijn dan de SF-23. Er moet een sprong voorwaarts gemaakt worden', aldus Sainz senior.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws