Ralf Schumacher roemt race pace Norris: 'Als iemand Max kan uitdagen, dan is dat Lando' Opinie
Opinie

Ralf Schumacher roemt race pace Norris: 'Als iemand Max kan uitdagen, dan is dat Lando'

Ralf Schumacher roemt race pace Norris: 'Als iemand Max kan uitdagen, dan is dat Lando'

Ralf Schumacher denkt dat Lando Norris de grootste kans heeft om Max Verstappen uit te dagen in 2024. De voormalige Formule 1-coureur ziet dat de coureur van McLaren over een uitstekende race pace beschikt en daardoor een streepje voor heeft op teamgenoot Oscar Piastri. Schumacher kijkt ook met een schuin oog naar Brackley, aangezien hij hoopt dat Mercedes met een goede auto kan komen. Ferrari moet volgens de Duitser niet hopen op de wereldtitel.

De Formule 1 begint langzaam uit zijn winterslaap te ontwaken. Het duurt nog een maand voordat de testdagen beginnen, maar de coureurs druppelen alweer langzaam binnen bij de fabrieken van de teams. Voor de meeste renstallen staat er een belangrijke inhaalslag op de planning. Red Bull was vorig jaar ongenaakbaar en Ferrari was het enige team dat de Oostenrijkse renstal eenmaal kon verslaan. Red Bull lijkt dan ook de gedoodverfde favoriet te zijn voor aankomend seizoen.

Bij de Formula For Success-podcast vraagt Eddie Jordan dan ook aan Schumacher of iemand Verstappen kan verslaan. De voormalige Formule 1-coureur vindt het lastig om die vraag nu al te beantwoorden. 'We weten dat het allemaal aan de auto ligt. Pas na de testdagen en de eerste twee races weten we hoe iedereen ervoor staat.' De Duitser kijkt vooral naar Mercedes, dat vorig jaar tweede werd en met een compleet nieuw concept aan het seizoen gaat beginnen.

Er zijn echter ook twijfels over de Duitse renstal. 'Laten we hopen dat het Mercedes lukt, maar hun performance ging wel te vaak op en neer.' Schumacher is van mening dat er momenteel één coureur is die Verstappen het vuur aan de schenen kan leggen. 'McLaren is ook een optie. Ik ben echt fan van Oscar (Piastri, red.), maar hij is nog wat te zwak qua race pace. In de kwalificatie maakt hij gewoon geen fouten. Bij Norris is het precies andersom; hij wil soms te veel in de kwalificatie. Als er echter iemand is die Max kan uitdagen, dan is dat Lando.'

Schumacher verwacht weinig van Ferrari-coureurs

David Coulthard merkt op dat Schumacher één team achterwege laat. Ferrari was immers het team dat Red Bull kon verslaan in Singapore, maar de Duitser schaart Ferrari niet direct bij de kanshebbers. 'Het is zeker mogelijk, maar bij beide rijders is het altijd gokken wat er gaat gebeuren. Ze kunnen aan de leiding gaan in de race en dan alsnog spinnen of crashen. Ze maken te veel fouten en dat verrast me telkens weer. Ik zie Ferrari niet als de grootste uitdager', aldus Schumacher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws