Vowles bevestigt 'voorzichtige gesprekken' met Newey: 'Zou nalatig zijn om niet met hem te praten' Formule 1
Formule 1

Vowles bevestigt 'voorzichtige gesprekken' met Newey: 'Zou nalatig zijn om niet met hem te praten'

Vowles bevestigt 'voorzichtige gesprekken' met Newey: 'Zou nalatig zijn om niet met hem te praten'

Williams-teambaas James Vowles geeft aan dat het team in gesprek is met topontwerper Adrian Newey om hem te laten terugkeren bij het team. Newey kondigde op vrijdag in Miami echter aan dat hij voorlopig geen plannen heeft om zijn carrière voort te zetten, maar Vowles zou het een droom vinden als Newey zich weer bij Williams aansluit. De ontwerper heeft meerdere kampioenschapswinnende bolides voor de Britse renstal ontworpen in de jaren negentig.

Newey kondigde eerder deze week aan dat hij Red Bull Racing zal verlaten na bijna twintig jaar voor de Oostenrijkse renstal te hebben gewerkt. Voorafgaand aan zijn periode bij Red Bull heeft hij ook bij Williams en McLaren gewerkt en voor beide teams succesvolle auto's ontworpen. Hoewel Newey naar verluidt nog niet heeft besloten wat hij hierna gaat doen, is hij het meest in verband gebracht met een overstap naar Ferrari, die hem aan boord wil halen om haar hoop te versterken na de komst van Lewis Hamilton aan het begin van 2025. Ferrari is echter niet alleen geïnteresseerd in Newey, want onlangs is bekend geworden dat Aston Martin hem een ​​lucratief aanbod heeft gedaan om zich bij haar operaties aan te sluiten.

Nu doet ook Williams mee, zo laat Vowles optekenen. 'Ik ken Adrian sowieso al een tijdje, en ik sprak met hem op vrijdag. Ik weet zeker dat we heel binnenkort weer zullen praten', zegt de Brit tegenover Autosport. 'Hij is een icoon in onze sport. Daar bestaat geen twijfel over. Elk team waar hij sinds Williams bij betrokken is geweest, was kampioensmateriaal. En dat is geen toeval, dat is gewoon het effect dat hij heeft op de sport. Het zou nalatig van me zijn om niet met hem te praten, zo simpel is het', zegt Vowles. Newey trad in 1991 toe bij Williams en hielp samen met toenmalig technisch directeur Patrick Head de allesoverheersende FW14B te creëren die Nigel Mansell in 1992 het wereldkampioenschap bezorgde.

'Maar we moeten ook realistisch zijn'

De auto's die Newey heeft ontworpen, wonnen de titels in 1993, 1996 en 1997, voordat hij naar McLaren verhuisde en het team uit Woking hielp bij het behalen van opeenvolgende titels. Vowles zei dat het vastleggen van Newey zou helpen bij het samenbrengen van een dreamteam, hoewel hij toegaf dat de gesprekken nog niet in een vergevorderd stadium waren. 'Ik denk dat wij bij Williams enorm veel werk te doen hebben', geeft Vowles toe. 'Adrian of niet, er staan ons grote taken te wachten - en Adrian zou het niet makkelijker maken, maar dat is juist het hele punt. Ik denk dat we ook realistisch moeten zijn. Onze gesprekken met hem zijn heel luchtig geweest. Maar zelfs dan, zijn we in gesprek? Ja. Heel voorzichtige gesprekken. Het zou absoluut een dreamteam zijn', aldus Vowles.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws