Vowles geeft Sargeant tijd om potentie waar te maken: 'Dat is gewoon niet het geval' Formule 1
Formule 1

Vowles geeft Sargeant tijd om potentie waar te maken: 'Dat is gewoon niet het geval'

Vowles geeft Sargeant tijd om potentie waar te maken: 'Dat is gewoon niet het geval'

Het team van Williams is sinds vorig jaar hard op weg om de aansluiting met de top weer te vinden, en volgens teambaas James Vowles zal ook Logan Sargeant binnen de kortste keren aanhaken. De Amerikaanse coureur liep in 2023 nog met regelmaat achter de feiten aan, maar dit seizoen hoopt Vowles toch verbetering te zien.

Vowles heeft pas één volledig seizoen als Williams-teambaas achter de rug, maar de Brit heeft zijn stempel al wel gedrukt op het historische team. Onder zijn leiding zag de Britse renstal weer licht aan het einde van de tunnel, en er wordt op dit moment hard gewerkt om de aansluiting met de topteams weer te vinden. Iedereen binnen het team kan dat tempo zonder problemen bijhouden, behalve Sargeant. Toch benadrukt Vowles dat hij hem het nodige vertrouwen nog wil geven dit jaar.

Sargeant krijgt de tijd, maar het mag niet té lang duren

Toch gaf de Britse teambaas wel aan dat hij in de eerste fase van het seizoen nog geen serieuze verbetering verwacht van de jonge Amerikaan. ‘Het zal voor hem wel belangrijk zijn om goede resultaten te behalen,’ benadrukte Vowles tegenover RaceFans, ‘maar het enige is dat ik niet denk dat die verbetering in de eerste seizoenshelft al tot stand zal komen. We moeten van hem gewoon echt vooruitgang zien naarmate het seizoen vordert.’

Volgens Vowles heeft het namelijk een negatieve invloed op een coureur als er vanaf dag één al onrealistische druk op hun schouders komt te liggen. ‘Het woord ‘vroeg’ impliceert namelijk dat er een risico bestaat dat er consequenties zullen volgen als hij na de eerste races nog niet naar verwachting presteert. Dat is gewoon niet het geval.’ Tijdens de eerste twee races van het seizoen verliep het namelijk nog niet vlekkeloos: dankzij een probleem kwam hij als laatste over de streep in Bahrein, al werd hij in Saoedi-Arabië wel veertiende.

Toch verwacht Vowles wel dat de Amerikaan het tempo de komende raceweekenden wat verder op zal voeren. ‘In het geval van Logan weten we dat hij vorig jaar vooral bezig was met het verder bouwen aan zijn ervaring. Hij is dit seizoen geen rookie meer, maar juist iemand die een jaar ervaring op zak heeft.’ Volgens de teambaas zal de consistentie en kwaliteit van zijn optredens doorslaggevend zijn, in plaats van de resultaten en nummers op papier. ‘Hij moet verder bouwen zonder fouten te maken, en consistent verbeteren.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws