Williams-teambaas bekritiseert acties Haas-coureur Magnussen: 'Zo wil ik niet racen' Formule 1
Formule 1

Williams-teambaas bekritiseert acties Haas-coureur Magnussen: 'Zo wil ik niet racen'

Williams-teambaas bekritiseert acties Haas-coureur Magnussen: 'Zo wil ik niet racen'

Williams-teambaas James Vowles heeft geen goed woord over voor de acties van Kevin Magnussen tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Volgens de Brit zorgde eerst de aanrijding tussen Magnussen en Alexander Albon en later het langzame rijden van de Deen ervoor dat Williams geen punten wist te pakken. Vowles hoopt dat er naar het rijgedrag van Magnussen wordt gekeken, en dat zijn tactieken in de toekomst niet meer mogen.

Tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië viel naast de overmacht van Verstappen, ook het teamwerk van de Haas-coureurs erg op. Nico Hülkenberg was op weg om een punt te pakken voor zijn team door als P10 te eindigen, en kreeg daarbij steun van Magnussen. De Deen zorgde er namelijk voor dat alle achterliggers niet aan hem voorbij konden gaan, en liet zo het tempo van het achterveld flink zakken. Uiteindelijk was het gat groot genoeg, zodat Hülkenberg onbedreigd naar de tiende plek kon rijden.

Een van de coureurs die werd opgehouden door Magnussen was Albon, nadat de Britse Thai al eerder schade had overgehouden aan een botsing met de Deen. Zijn Williams-team is daarom niet al te blij met de acties van de Haas-coureur. 'We vertrekken teleurgesteld uit Saoedi-Arabië', blikt Vowles in een video van Williams terug op de race. 'Ik weet dat we een auto hadden waarmee we een punt hadden kunnen scoren, maar bleven met lege handen achter. Dat had deels te maken met de schade aan Alex' auto doordat Magnussen hem in de muur duwde. Hij kreeg daar een straf voor, maar toen kwam de tactiek dat hij dat deel van het veld ophield om een gat te creëren, zodat Hülkenberg dat punt kon scoren.'

Vowles: 'Ik wil zo niet racen'

Alan Permane, de racing director van Visa Cash App RB, had al eerder gesproken over het 'onsportieve gedrag' van Magnussen, en Vowles lijkt het met zijn collega eens te zijn in zijn oordeel over de Deen. 'De vraag of die tactieken (van Magnussen, red.) al dan niet uitvoerbaar zijn, of onsportief: laten we dat als organisatie en als sport in de toekomst evalueren. Mijn mening is dat ik zo niet wil racen.'

Ondanks dat Albon met schade aan zijn FW46 rondreed, nam Williams niet de beslissing om Logan Sargeant voorbij te laten om de Amerikaan zo een kans te geven om Magnussen in te halen. 'In een situatie waarin je een Haas hebt die bijna een seconde langzamer rijdt in sector 1, wil je een gevecht tussen jouw twee auto's', legt Vowles de beslissing uit. 'Of je nou elke ronde van positie wisselt of dat het in één keer gebeurt: je wil elke kans pakken om die Haas voorbij te steken omdat er een punt op tafel ligt.' Vowles zag uiteindelijk niet genoeg snelheidsverschil tussen zijn coureurs om zo'n wisseling van positie te rechtvaardigen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws