Vowles maakt wens duidelijk en legt bal bij Sainz: 'Willen twee coureurs van wereldklasse' Formule 1
Formule 1

Vowles maakt wens duidelijk en legt bal bij Sainz: 'Willen twee coureurs van wereldklasse'

Vowles maakt wens duidelijk en legt bal bij Sainz: 'Willen twee coureurs van wereldklasse'

Carlos Sainz lachte eerder deze week nog om het gerucht dat hij al een contract voor volgend seizoen bij Williams zou hebben getekend. Daar was volgens de Spanjaard niets van waar, al hoopt Williams-teambaas James Vowles dat dit op de korte termijn wel gebeurt. De Brit maakt er geen geheim van dat hij de 29-jarige coureur, die dit seizoen nog uitkomt voor Ferrari, graag naar Grove zou willen halen.

Doordat Sergio Pérez en Red Bull Racing eerder deze week aankondigden ook in 2025 de krachten te zullen bundelen, kan Sainz een terugkeer naar de Red Bull-familie op zijn buik schrijven. En omdat Mercedes een duidelijke voorkeur lijkt te hebben voor Andrea Kimi Antonelli, lijkt de toekomst van Sainz bij Audi of bij Williams te liggen. In tegenstelling tot wat Spaanse media enkele dagen geleden naar buiten brachten, is er volgens de meervoudig racewinnaar nog geen witte rook en dus heeft Sainz ook nog niet getekend bij Williams.

Dat Sainz in gesprek is met Williams is echter wel duidelijk en in gesprek met Sky Sports legt teambaas Vowles uit waarom hij de Spanjaard in 2025 graag tot een overstap naar Grove wil verleiden. 'Waarom Carlos naar Williams zou moeten komen? Laat ik daar antwoord op geven', zegt de Brit. 'Er is een reden dat ik hier ben. Williams is niet meer het team van drie jaar geleden. Het feit dat we alleen al in gesprek zijn met Carlos laat zien dat we onze aanpak hebben veranderd. We willen graag twee coureurs van wereldklasse hebben in onze zoektocht naar de voorkant van het veld. We willen men zich realiseert dat we echt meedoen en serieus zijn.'

Bal ligt bij Sainz

Vowles zou Sainz dus graag over willen halen om zijn krabbel onder een contract met Williams te zetten en hij denkt ook dat de Spanjaard goed past bij de idealen van het Britse team. 'De wereld is aan het veranderen. Iemand als Carlos past perfect binnen het grotere plaatje dat we hebben. Maar uiteraard is het aan hem om de keuze te maken om wel of niet hierheen te komen', maakt Vowles duidelijk dat Sainz wat Williams betreft vandaag nog zou kunnen tekenen als hij dat wil.

Of het hem ook daadwerkelijk gaat lukken om Sainz te overtuigen, durft Vowles niet te zeggen. 'Maar ik denk dat hij al onze sterke punten kan zien. Ik denk dat het voor mij makkelijk is om te zeggen dat het eenvoudige keuze is. Ik maak immers onderdeel uit van Williams ben en draag dit shirt. De keuze is echter aan hem', zegt Vowles tot slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws