Windsor benoemt waarom Red Bull Pérez boven Sainz verkoos: 'Wat moet je dan doen?' Formule 1
Formule 1

Windsor benoemt waarom Red Bull Pérez boven Sainz verkoos: 'Wat moet je dan doen?'

Windsor benoemt waarom Red Bull Pérez boven Sainz verkoos: 'Wat moet je dan doen?'

Voor Peter Windsor kwam het nieuws dat Sergio Pérez en Red Bull Racing ook de komende seizoenen aan elkaar verbonden blijven niet als een verrassing. De Mexicaan heeft volgens de Britse journalist immers een bijzonder groot voordeel ten opzichte van Carlos Sainz, die ook in de running leek voor het stoeltje naast Max Verstappen.

In de afgelopen maanden werd er volop gespeculeerd over de toekomst van Sergio Pérez en over wie in 2025 de teamgenoot van Verstappen zou worden. Afgelopen dinsdag maakte Red Bull aan alle speculatie een einde door bekend te maken dat Pérez ook de komende twee seizoenen de kleuren van de Oostenrijkse renstal zal verdedigen. Deze beslissing stuitte op veel weerstand en niet alleen fans, maar ook meerdere prominenten in de sport begrepen niets van deze beslissing. Voor Windsor kwam het echter niet als een verrassing.

'Ik heb altijd gezegd dat Pérez een hele goede kans had om zijn stoeltje (voor 2025) te behouden', reageert de Brit, die de belangrijkste redenen daarvoor ook wel weet, in een korte YouTube-video op de contractverlenging van de Mexicaan. 'Dat is deels omdat hij voldoet aan hetgeen Max (Verstappen, red.) nodig heeft en deels omdat hij veel geld meebrengt. Je zou hem een betalende coureur kunnen noemen als je dat wil.'

Voorkeur boven Sainz

Dat grote geld lijkt Sainz, die naast Pérez misschien wel de belangrijkste kandidaat voor het tweede Red Bull-stoeltje was, niet mee te kunnen brengen. 'Carlos heeft nog nooit geld naar een team gebracht', stelt Windsor. 'Misschien had hij een paar Spaanse bedrijven achter zich staan toen hij bij Toro Rosso zat, maar het ging niet om gigantische bedragen. Ik bedoel, als Carlos tegen Christian (Horner, red.) had gezegd: ik ben geen betaalde coureur en ik wil dit bedrag betaald krijgen, maar volgend jaar kan ik twaalf miljoen euro meenemen, dan denk ik dat hij een betere kans had gehad.'

Sainz had het vooral van deze sponsorcenten moeten hebben, want naar de mening van Windsor doet Pérez niet veel onder voor de Spanjaard. 'Ze hebben Pérez en hij is niet zo heel veel minder dan Carlos. Want laten we eerlijk zijn: hij heeft ook races gewonnen. Hij brengt geld mee naar het team en kent het team goed. Wat moet je dan doen?', vat Windsor het probleem waar Sainz tegenaan zou zijn gelopen samen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws