Horner maakt zich niet druk om Verstappen: 'De auto leek het goed te doen' Formule 1
Formule 1

Horner maakt zich niet druk om Verstappen: 'De auto leek het goed te doen'

Horner maakt zich niet druk om Verstappen: 'De auto leek het goed te doen'

De eerste trainingsdag op het circuit van Montreal verliep onstuimig. De eerste vrije training werd geteisterd door een enorme hagelbui en ook tijdens de tweede vrije training bleef het niet droog. Tot overmaat van ramp moest Red Bull Racing-coureur Max Verstappen zijn tweede vrije training vroegtijdig beëindigen doordat er rook uit zijn RB20 kwam. Het bleek uiteindelijk te gaan om een fout in het Energy Recovery System (ERS), iets waar teambaas Christian Horner zich niet druk om lijkt te maken, meldt het Italiaanse Formu1a.uno.

Uiteindelijk lukte het Verstappen om maar vier rondes te rijden tijdens de middagsessie. De Limburger had enkel een achttiende tijd van 1:19,311 weten neer te zetten. Het was Aston Martin-coureur Fernando Alonso die de snelste tijd neerzette. De Spanjaard reed de ronde in 1:15,810. Horner ziet ondanks de teleurstellende afloop van de middag vooralsnog nog geen reden tot paniek bij het Oostenrijkse team. 'In de rondes die we hebben gereden, lijkt de auto het goed te hebben gedaan', laat hij weten.

Sowieso geen productieve dag

Volgens Horner was de tweede trainingssessie überhaupt niet heel veelzeggend geweest vanwege de slechte weersomstandigheden. 'Het is ons helaas niet gelukt om de auto tijdens de sessie te repareren. Dat is jammer, maar met dit weer was het voor niemand een hele productieve dag geworden', vertelt hij. Over de auto maakt de Brit zich geen zorgen. 'Ik denk dat de power-unit in orde is. Het was de ERS die problemen had en die moet vervangen worden.' De auto van Verstappen zou voor de race in Canada worden uitgerust met een nieuwe power-unit. Volgens teamadviseur Helmut Marko was die tijdens de eerste twee vrije trainingen nog niet aangebracht op de auto.

Doordat Verstappen vroegtijdig uitviel, heeft het team alleen geen waardevolle data kunnen verzamelen. 'De auto lijkt het in de eerste paar rondes goed te hebben gedaan. Het probleem is alleen dat we nu niet veel data hebben. Alleen de indicaties die uit de eerste paar rondes zijn gekomen.' Ook ontbreekt er data op basis van droge weersomstandigheden. Het gebrek aan al deze data maakt het moeilijk voor Horner om een inschatting te maken van hoe de Red Bull zal presteren ten opzichte van de concurrentie. 'Ferrari en Mercedes zullen snel zijn, wellicht Mercedes ook. Je weet maar nooit. Ik denk dat er veel gevechten zullen zijn en er zijn altijd hele hoge rondetijden. We zullen het gaan zien in de race.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws