W Series in staat van faillissement: 'Het nieuws zal velen teleurstellen' Formule 1
Formule 1

W Series in staat van faillissement: 'Het nieuws zal velen teleurstellen'

W Series in staat van faillissement: 'Het nieuws zal velen teleurstellen'

De W Series is in staat van faillissement gegaan na het vroegtijdig beëindigen van het seizoen 2022 van deze volledig vrouwelijke autosportcategorie. De toekomst van de competitie, die debuteerde in 2019, was onzeker sinds de laatste twee races van het seizoen 2022 werden geannuleerd vanwege financiële redenen.

Nadat het 2022-seizoen van de W Series, waaraan de Nederlandse coureur Beitske Visser meedeed, vroegtijdig werd beëindigd vanwege financiële problemen, kwam er amper nog nieuws over naar buiten. Er was geen aankondiging gedaan over een kalender voor 2023, terwijl de oprichting van de F1 Academy, een andere volledig vrouwelijke categorie, verdere onzekerheid creëerde over de terugkeer van de W Series. Inmiddels is de W Series onder curatele gesteld. De curatoren hebben bekendgemaakt dat het enige personeelslid dat nog in dienst was bij het bedrijf nu overbodig is verklaard.

Ze beloofden alle beschikbare opties te onderzoeken om de W Series in de toekomst te kunnen hervatten. 'Het nieuws zal zowel het personeel en de coureurs van het bedrijf als de wereldwijde supporters van het kampioenschap teleurstellen', vertelt één van de curatoren, Kevin Ley, aan Sky Sports. 'Het bedrijf kon zich niet verbinden aan het raceseizoen van 2023 vanwege zijn liquiditeitspositie. De directie was in gesprek met verschillende partijen voor aanvullende financiering en een mogelijke verkoop van het bedrijf. Helaas zijn deze gesprekken niet verder gekomen.'

Voormalig W Series-coureur Powell: 'W Series heeft niet gefaald'

Op dit moment zijn de gezamenlijke curatoren nog alle opties aan het onderzoeken om de W Series in de toekomst te laten herstarten. Voormalig W Series-coureur Alice Powell vond het jammer om te horen dat de W Series onder curatele staat. 'Aan het einde van de dag heeft de W Series ervoor gezorgd dat ik weer aan het racen was, of je het nu eens was met het kampioenschap of niet...', schrijft Powell op haar Instagram-pagina.

'W Series is niet mislukt. Het heeft niet alleen kansen gecreëerd voor haar coureurs, maar ook inspiratie geboden aan veel jonge vrouwelijke racefans. Ik heb veel mooie herinneringen aan het racen in het kampioenschap, waaronder mijn overwinning tijdens de Britse GP in 2021, die voor altijd bij me zal blijven', aldus Powell.

Verstappen de torenhoge favoriet voor de zege van GP Canada! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws