Pirelli levert drie zachtste compounds voor Circuit Gilles Villeneuve 'dat geen genade kent' Formule 1
Formule 1

Pirelli levert drie zachtste compounds voor Circuit Gilles Villeneuve 'dat geen genade kent'

Pirelli levert drie zachtste compounds voor Circuit Gilles Villeneuve 'dat geen genade kent'

Pirelli-topman Mario Isola blikt alvast vooruit op het raceweekend in Canada, waarbij Italiaan uitlegt dat Pirelli de drie zachtste compounds heeft meegenomen. Het asfalt op het Circuit Gilles Villeneuve is redelijk glad en aangezien het een semi-permanent circuit is, zal de baanevolutie hoog zijn gedurende het weekend. De bandenleverancier van de Formule 1 is er in ieder geval helemaal klaar voor.

Met de wisselende weersomstandigheden gaan een aantal dingen heel belangrijk zijn voor het aankomende weekend in Canada, waaronder vanzelfsprekend de banden die Pirelli beschikbaar stelt aan de teams. Voor de Grand Prix in Montreal heeft de bandenleverancier de drie zachtste bandensoorten meegenomen. 'De Canadese Grand Prix is traditioneel een van de meest spectaculaire races op de kalender, vol met incidenten en verrassingen dankzij een circuit dat veel mogelijkheden biedt om in te halen, maar geen genade kent', begint Isola in een preview van Pirelli.

'Zoals vaak het geval is bij dit soort circuits, hebben we de drie zachtste banden uit het assortiment meegenomen - C3, C4 en C5 - net als vorig jaar. We verwachten dat de C5 voornamelijk gebruikt zal worden voor de kwalificatie, terwijl de C4 en C3 favoriet zullen zijn voor de race', gaat de Italiaan verder. 'Het asfalt is redelijk glad op dit semi-permanente stratencircuit dat niet intensief gebruikt wordt, wat betekent dat we waarschijnlijk een grote evolutie van het circuit zullen zien gedurende het weekend.' Op een circuit zonder hoge snelheidsbochten is tractie heel belangrijk, vooral in het uitkomen van langzame bochten, stabiliteit bij het remmen en bij de wendbaarheid.

Tekst gaat verder onder de foto

De karakteristieken van het circuit in Canada, geanalyseerd door Pirelli (Foto: Pirelli)
De karakteristieken van het circuit in Canada, geanalyseerd door Pirelli (Foto: Pirelli)

Isola kaart het weer aan en denkt aan 'opvallende schommelingen in temperatuur'

Het lijkt erop dat het dit weekend in Canada gaat regenen, maar de weersomstandigheden kunnen gauw veranderen. 'Een ander belangrijk element om rekening mee te houden is het weer. De omstandigheden kunnen snel veranderen, niet alleen van nat naar droog, maar ook met opvallende schommelingen in temperatuur. De asfalttemperatuur tijdens de kwalificatie van vorig jaar was zeventien graden, terwijl deze tijdens de race veertig graden bereikte', aldus Isola.

De preview van Pirelli voor de Grand Prix van Canada 2023 samengevat. (Foto: Pirelli)
De preview van Pirelli voor de Grand Prix van Canada 2023 samengevat. (Foto: Pirelli)

Vanzelfsprekend zijn de regenbanden ook van de partij, al is het nog even afwachten of die worden ingezet. Voor de kwalificatie wordt in ieder geval de zachte band verwacht, zoals vorig jaar ook het geval was. Toen werden de medium en harde compounds voornamelijk gebruikt in de race. De strategie die de meeste coureurs kozen was een tweestopsstrategie, maar sommigen kozen voor een enkele pitstop met een zeer lange eerste stint op de harde band, vooral degenen die dicht bij de achterkant van het startveld begonnen.

Verstappen de torenhoge favoriet voor de zege van GP Canada! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws