Waarom Albon niet ieder F1-weekend een sprintrace wil: 'Kwalificatie verliest zijn doel' Formule 1
Formule 1

Waarom Albon niet ieder F1-weekend een sprintrace wil: 'Kwalificatie verliest zijn doel'

Waarom Albon niet ieder F1-weekend een sprintrace wil: 'Kwalificatie verliest zijn doel'

Alexander Albon is geen voorstander van het houden van een sprintrace in ieder Grand Prix-weekend - iets dat de MotoGP nu wel doet. De coureur van Williams gelooft erin dat dat contraproductief werkt met oog op het creëren van meer spektakel tijdens een weekeinde van de Formule 1.

De MotoGP heeft voor dit seizoen sprintraces geïntroduceerd. In tegenstelling tot de Formule 1 zijn dit op zichzelf staande wedstrijden, al tellen ze wel mee voor het kampioenschap, en worden ze ieder Grand Prix-weekend verreden. Wat betreft de Formule 1 zit Albon daar niet op te wachten. 'Dat zou ik niet willen', vertelt de Thai aan Formel1.de.

Magnussen als voorbeeld aangehaald door Albon

Albon geeft daarbij toe dat het vooral om eigenbelang gaat, dat hij geen voorstander is van ieder weekend een sprint. Volgens de oud-teamgenoot van Max Verstappen komt dat doordat de kleinere teams juist benadeeld worden door meer sprintraces. Het voordeel waarvoor je hebt gewerkt tijdens een kwalificatie, kan je namelijk weer verliezen tijdens zo'n zaterdagwedstrijd.

Kijk maar naar Kevin Magnussen, zegt Albon, die vorig jaar in Brazilië poleposition pakte, daar ook begon tijdens de sprintrace, maar aan het einde als achtste over de streep kwam en daar een dag later ook moest starten. 'Auto's worden ingehaald in de sprint en dan start je precies op het punt dat overeenkomt met de huidige snelheid van de auto. Als je dat elk weekend doet, kan het gebeuren dat de kwalificatie op een bepaalde manier zijn doel verliest.'

Poll

Heeft Alexander Albon een punt?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws