Piastri over weigeren Alpine-zitje: 'Alpine gaf me geen duidelijkheid over mijn toekomst' Formule 1
Formule 1

Piastri over weigeren Alpine-zitje: 'Alpine gaf me geen duidelijkheid over mijn toekomst'

Piastri over weigeren Alpine-zitje: 'Alpine gaf me geen duidelijkheid over mijn toekomst'

Op vrijdag 2 september was de kogel eindelijk door de kerk. De Contract Recognition Board heeft bepaald dat Oscar Piastri zijn contract met McLaren geldig is, en heeft die van Alpine ongeldig verklaard. In een interview met Formula1.com gaat Piastri dieper in op zijn relatie met Alpine, de valse aankondiging en zijn reactie daarop op social media. Ook legt hij uit waarom hij een voorkeur had voor de samenwerking met McLaren.

Eerder dit seizoen kondigde de Franse renstal Piastri aan als hun coureur voor 2023 naast Esteban Ocon. Hier bleek echter niks van waar te zijn. De Australiër reageerde op social media en gaf aan dat hij geen contract zou hebben bij Alpine en niet voor hen gaat rijden in het aankomende seizoen. Dit leverde een hoop commotie op, want nu komt er een aardige stoelendans. Met het vertrek van Daniel Ricciardo bij de Britse renstal begon er al veel duidelijk te worden. Gisteren kwam dan de officiële bevestiging dat Piastri heeft getekend bij McLaren en het CRB zijn contract geldig verklaard.

'Ik ben blij dat ik eindelijk als McLaren-rijder voor volgend jaar ben aangekondigd', trapt Piastri af. 'Ik ben nog steeds reservecoureur bij Alpine en ik wil die taken uitvoeren, maar dat is een discussie tussen mij en het team. We zullen kijken hoe het gaat', vervolgt de regerend Formule 2-kampioen. 'Ik had het gevoel dat McLaren de beste optie zou zijn. Ze waren erg duidelijk en enthousiast. Om eerlijk te zijn, Alpine gaf me geen duidelijkheid over mijn toekomst. Ze hebben publiekelijk aangekondigd dat ze Fernando graag wilden houden, en dat respecteerde ik. De onderhandelingen verliepen wat vreemd.'

Piastri zijn hoop was wel gevestigd op een zitje bij Alpine, maar de onduidelijkheid van het team zorgde ervoor dat McLaren een beter aanbod had klaarliggen. 'Het gebrek aan helderheid rondom mijn toekomst, en de uiteindelijke breuk in het vertrouwen gaf me de zekerheid dat McLaren dat kon bieden wat het beste is voor mijn toekomst', vervolgt de jonge Australiër. Fernando Alonso vertrekt aan het einde van dit seizoen naar Aston Martin. Momenteel wordt er verwacht dat Pierre Gasly het zitje naast Ocon gaat opvullen.

Die ene tweet op Twitter van Piastri

Het vertrek van Alonso scheen nogal rauw op het dak van Alpine te vallen, en daarna leek de Franse renstal snel Piastri te willen aankondigen. Hier reageerde de 21-jarige op via Twitter, en gaf hij aan dat hij geen contract heeft bij Alpine en niet met de aankondiging akkoord ging. 'Het was frustrerend, want de aankondiging was niet waar. Het ontnam me ook de mogelijkheid om afscheid te nemen van iedereen in Enstone', baalt Piastri. Hij had het gevoel dat hij wel moest reageren op Twitter, want hij vond het niet correct dat Alpine onwaarheden verspreidde.

'De aankondiging was publiekelijk en ik wilde geen scène schoppen met iedereen erbij. Toen ik Otmar privé sprak, heb ik mijn positie herhaald en wat hij voorafgaand tegen mij heeft gezegd', vertelt de Australiër. 'Het was waarschijnlijk het grootste moment van mijn leven tot nu toe. Ik had het gevoel dat ik ze moest corrigeren.' Als laatste bespreekt Piastri dat hij het jammer vindt dat hij landgenoot Ricciardo gaat vervangen bij McLaren. Alsnog kijkt hij uit naar de samenwerking met de Britse renstal. 'Zak en Andreas waren erg recht door zee met me en hun enthousiasme trok me aan. Ik ben super enthousiast om te beginnen', aldus Piastri.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws