WEC-race in Portimão nieuw huzarenstukje van Viscaal: 'Gas geven is goed gelukt' Formule 1
Formule 1

WEC-race in Portimão nieuw huzarenstukje van Viscaal: 'Gas geven is goed gelukt'

WEC-race in Portimão nieuw huzarenstukje van Viscaal: 'Gas geven is goed gelukt'

Bent Viscaal heeft de tweede WEC-race van het seizoen afgesloten als zesde. De Nederlander, die in het rood van Prema Racing schitterde, was op P8 gestart. De Tukker had vanzelfsprekend liever de overwinning gepakt, maar stelt dat gas geven en de auto heelhuids thuisbrengen goed is gelukt. De coureur uit Albergen heeft opnieuw indruk gemaakt.

Viscaal kende in de voorgaande WEC-race in Sebring enige tegenslag, maar wist dat in het weekend van 14 - 16 april goed te maken in Portugal. De 23-jarige imponeerde al in de trainingen voorafgaand aan de zes uur van Portimāo en zette dat voort op de zondag van het raceweekend. Juan Manuel Correa, die de eerste stint in de Prema-bolide reed, had wat moeite om de koplopers bij te houden, maar Viscaal wist er wel raad mee. De Tukker kon het snelste stintgemiddelde van zijn complete Prema-team achter zijn naam laten noteren.

'Ik ben blij met mijn eigen prestatie', vertelt Viscaal in een persbericht. 'Ik had natuurlijk liever de overwinning gepakt, maar langeafstandsraces zijn niet te voorspellen en ongelooflijk hard.' De Prema-coureur liet weten dat ze in de kwalificatie werden geblokt door een ander team, waardoor ze aansluiting vooraan de grid voor de race hebben verloren. 'Het enige wat ik kon doen, was gas geven en de auto heelhuids over de finish slepen. Dat is goed gelukt', stelt de 23-jarige.

Keep it cool: 'Zo volgen de resultaten wel'

De Tukker kende geen makkelijk weekend in Portugal, maar is zeker tevreden met wat hij zelf heeft neergezet. Het is en blijft een teamsport, maar dat hij de snelste stint heeft gereden, is toch wel speciaal. 'Dat geeft me een bijzonder goed gevoel', zegt Viscaal. 'Het weekend was best moeilijk, maar ik heb mijn best gedaan om mijn hoofd koel te houden. Dan volgen de resultaten vanzelf wel', gaat de Prema-coureur verder. 'Ik ben mijn team dankbaar voor dit weekend, het is fantastisch om met zo'n schitterende groep mensen uit te mogen komen. Nu gaan we op naar Spa!', sluit Viscaal af, die over twee weken op nieuw in actie gaat komen tijdens de zes uur van Spa-Francorchamps.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws