Viscaal binnen bij topteam Prema voor het WEC-seizoen in 2023: 'Ik voel me vereerd' Formule 1
Formule 1

Viscaal binnen bij topteam Prema voor het WEC-seizoen in 2023: 'Ik voel me vereerd'

Viscaal binnen bij topteam Prema voor het WEC-seizoen in 2023: 'Ik voel me vereerd'

De 23-jarige Bent Viscaal heeft getekend bij het Italiaanse topteam Prema Racing voor het WEC-kampioenschap (World Endurance Championship) van 2023. De Tukker mocht na het 2022-seizoen van de European Le Mans Series (ELMS) testen voor de Italiaanse renstal, en dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Viscaal zijn prestaties gedurende het voorgaande jaar in het enduraceracen zijn niet onopgemerkt gebleven, en daardoor maakt hij de opstap naar het WEC.

In 2022 stapte Viscaal voor het eerst in bij de ELMS, en dat vergde wat aanpassingen. De 23-jarige kwam daarvoor namelijk fris uit de Formule 2, dus was de LMP2-auto zeker wel even wennen. Viscaal had de smaak echter snel te pakken. Met een P2 in de eerste race van het ELMS-seizoen begon het jaar goed, al kenden de vijf andere races van Viscaal zijn seizoen best wat ups en downs. Hoe dan ook heeft de Tukker kunnen laten zien uit welk racehout hij is gesneden. Viscaal kreeg vanzelfsprekend niet voor niks de bokaal voor 'Rookie Of The Year'.

Na afloop van het 2022-seizoen in de ELMS mocht Viscaal al testen voor Prema, en dat heeft de Italiaanse renstal overtuigd om de Nederlander binnen te halen voor het WEC-seizoen van 2023. Prema won in 2022 het ELMS-kampioenschap en het rijderskampioenschap, en gaat in 2023 dus in zee met Viscaal. 'Ik voel me vereerd', begint de 23-jarige in een persbericht. 'Ik keek als klein jongetje altijd naar de 24 uur van Le Mans, een race op de WEC-kalender.' In 2022 werd Viscaal uitgenodigd door WEC-team ARC Bratislava om mee te doen aan dé langeafstandsrace van het jaar, en dat beviel hem zeker wel.

Viscaal overtuigd dat Prema de juiste plek is

Prema Racing is geen onbekende naam in de racewereld, en dat weet Viscaal ook. 'Prema Racing is één van de meest succesvolle teams in de racewereld. Ik heb vaak gestreden met coureurs van hun team en zij wonnen vrijwel altijd het kampioenschap', legt Viscaal uit, wat de Tukker ook al noemde in het interview met F1Maximaal na afloop van zijn 2022-seizoen. 'Als je de tegenstander niet kan verslaan, dan moet je je maar bij hen aansluiten. Dat is in mijn situatie wel toepasselijk!' grapt Viscaal.

De 23-jarige krijgt ervaren teamgenoten, namelijk de Amerikaan Juan Manuel Correa, die veel ervaring heeft in de single seaters, maar ook in het langeafstandsracen, en de Roemeen Filip Ugran. Correa zal niet bij alle races aanwezig zijn, hij rijdt ook mee in het Formule 2-kampioenschap van 2023. Dan vervangt de Italiaanse rijder Andrea Caldarelli hem. 'Dat ik de auto met die coureurs mag gaan delen, ben ik blij mee. Andrea Caldarelli, die Juan Manuel (Correa, red.) gaat vervangen als hij de Formule 2-races rijdt, is ook een topcoureur. Ik hoop in 2023 veel van hem op te steken', aldus de Tukker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws