Windsor stelt nieuwe grid samen met een Red Bull-duo zonder Verstappen: 'Samen met Sainz bij Ferrari' Formule 1
Formule 1

Windsor stelt nieuwe grid samen met een Red Bull-duo zonder Verstappen: 'Samen met Sainz bij Ferrari'

Windsor stelt nieuwe grid samen met een Red Bull-duo zonder Verstappen: 'Samen met Sainz bij Ferrari'

Voormalig teammanager en Formule 1-journalist Peter Windsor zou het leuk vinden om Max Verstappen in een Ferrari te zien en dan zou hij Charles Leclerc en Lando Norris allebei bij Red Bull Racing plaatsen. Lewis Hamilton zou hij weer in een McLaren zetten. De Brit is zich ervan bewust dat dat wellicht nooit gaat gebeuren, maar het lijkt hem in ieder geval wel leuk.

Voor het eerst sinds een lange tijd blijft de grid onveranderd bij het ingaan van een nieuw seizoen. Het laatste stoeltje werd vlak na het einde van het 2023-seizoen aangekondigd: Logan Sargeant blijft ook in 2024 bij Williams. De zitjes van de andere rijders waren eerder al bevestigd, en sommigen hebben langdurige contracten, zoals Verstappen, die tot eind 2028 bij Red Bull kan blijven. Wat nou als alle contracten aan het einde van 2024 aflopen? 'Dan zou ik het leuk vinden om Max in een Ferrari te zien', begint Windsor in zijn live chat op zijn YouTube-kanaal.

'Samen met Carlos Sainz', gaat de Brit verder. 'Dan plaats ik Charles in een Red Bull, en Lando in die andere Red Bull. Bij Mercedes zou ik het leuk vinden om George Russell samen met Pierre Gasly te zien', vervolgt Windsor, die verder geen uitleg geeft waarom. Er ontbreekt echter nog een coureur. 'Lewis zou ik dan weer terug bij McLaren willen zien', aldus de F1-journalist. 'Dat gaat (allemaal, red.) nooit gebeuren, maar goed', lacht hij. Halverwege het seizoen zat de geruchtenmolen wel vol met roddels dat Hamilton in Maranello op de koffie was geweest, maar uiteindelijk werd zijn contractverlenging bij Mercedes gewoon bevestigd.

Tekst gaat verder onder de foto.

toto wolff lewis hamilton
Het duurde even voordat de kogel door de kerk was, maar Hamilton blijft nog even bij Mercedes. (Foto: Mercedes AMG F1)

Sainz of Leclerc? 'Leclerc kan langer en comfortabele op de limiet rijden'

Naast het contract van Hamilton zijn ook de contracten van Sainz en Leclerc veel besproken onderwerpen. Zo zou Leclerc interesse hebben gehad in Mercedes en Red Bull en was het voor Sainz onzeker of hij wel verder zou gaan met Ferrari. Hoe dan ook lijkt het allemaal een storm in een glas water te zijn, al lijkt het geduld van Leclerc bij Ferrari langzaamaan op te raken. Aankomend jaar zal zijn zesde jaar bij Ferrari worden, en van een kampioenschap is nog niets terechtgekomen.

'Ik denk dat, als Ferrari een kampioenschapswinnende auto heeft, het niet moeilijk is om in te denken dat Leclerc het beter gaat doen dan Sainz', denkt Windsor. 'Hij is een beetje net als Jim Clark, die iets comfortabeler op de limiet van de auto kon rijden dan Jacky Ickx', zegt de Brit. 'Ik weet dat Charles fouten maakt, maar als hij een kampioenschapswinnende auto heeft, dan kan hij Carlos verslaan', sluit Windsor af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws