Red Bull deelde in Bahrein al genadeslag uit: 'Echt zo eentje met de platte hand achter in de nek' Formule 1
Formule 1

Red Bull deelde in Bahrein al genadeslag uit: 'Echt zo eentje met de platte hand achter in de nek'

Red Bull deelde in Bahrein al genadeslag uit: 'Echt zo eentje met de platte hand achter in de nek'

Viaplay-analisten Christijan Albers, Tom Coronel en Giedo van der Garde zagen Red Bull Racing direct in Bahrein al de genadeslag uitdelen aan de concurrentie. Kort na de openingsfase van het seizoen deelde Max Verstappen die genadeslag ook uit aan Sergio Pérez, want volgens Albers is de combinatie van Verstappen en Red Bull explosief. Van der Garde benoemt zelfs dat Red Bull in een andere categorie deelnam dan de concurrentie.

Vanaf de eerste race van het seizoen was het zo'n beetje wel duidelijk: Red Bull won met een halve minuut en was van plan om dat nog een paar keer te herhalen. Een paar keer veranderde in 21 races. Slechts tijdens een aantal gevallen zat de concurrentie binnen een paar seconden van Verstappen als hij als eerste over de streep kwam. 'Meestal heeft Red Bull wat tijd nodig om erin te komen, maar om direct de eerste race te winnen.,. Ja, dan maak je het wel duidelijk', begint Coronel in het jaaroverzicht van Viaplay. 'Je zag heel duidelijk dat Max liet zien dat hij zich niet de kaas van het brood liet eten. Verstappen geeft geen cadeautjes.'

Albers is het eens met zijn collega. 'De concurrentie kreeg daar de genadeslag. Echt zo eentje achter in de nek, met de platte hand tussen het achterhoofd en de nek in', zegt Albers met een klein lachje. 'Ze gingen zich wel even achter de oren krabben. Ze hadden het zwaar, en ik was toch wel verrast dat ze zo'n grote achterstand hadden met zijn allen.' Weinig teams kwamen überhaupt in de buurt van Red Bull. Mercedes en Ferrari deden vele pogingen, maar Ferrari was alleen in Singapore succesvol. McLaren probeerde het ook, maar was alsnog te ver weg van de Oostenrijkse renstal. 'Red Bull was echt Formule 1, de rest Formule 1.5', zegt Van der Garde.

Tekst gaat verder onder de foto.

max verstappen redbullracing abudhabi
Het 2023-seizoen was één en al machtsvertoon van Verstappen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Verstappens derde titel 'alleen een kwestie van op welk circuit'

Terwijl Red Bull in een andere categorie leek deel te nemen, stak ook Verstappen met kop en schouders boven de concurrentie uit. Met negentien zeges in één seizoen en een zege reeks van tien races van Miami tot aan Singapore, is hij één van de meest dominante rijders ooit. 'Op een gegeven moment was Max los', zegt Albers. 'De combinatie van Max Verstappen en Red Bull is dynamite.' De Nederlander won race na race en hij was niet meer te stoppen. Of de derde titel er zou komen, was inmiddels al geen vraag meer. 'Het was alleen een kwestie van op welk circuit', lacht Van der Garde. 'Hij kan geen tweede worden', vult Coronel aan. 'En dan verdwijnt hij ook nog eens aan de horizon.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws