Windsor stipt verschil Verstappen en Hamilton aan: 'Max zet een nieuwe standaard' Formule 1
Formule 1

Windsor stipt verschil Verstappen en Hamilton aan: 'Max zet een nieuwe standaard'

Windsor stipt verschil Verstappen en Hamilton aan: 'Max zet een nieuwe standaard'

Peter Windsor denkt dat Max Verstappen met zijn dominantie een nieuwe standaard neerzet in de Formule 1. De coureur van Red Bull Racing lijkt momenteel foutloos te rijden en daarmee heeft hij het stokje van Lewis Hamilton overgenomen. Toch ziet Windsor een belangrijk verschil tussen de beide rijders. Waar Hamilton lang van zijn dominantie heeft kunnen genieten, waren er ook vaker periodes waarin het wat minder liep voor de zevenvoudig wereldkampioen. Dat heeft Verstappen nog niet mee hoeven maken.

Voor Verstappen is er momenteel geen vuiltje aan de lucht. De coureur van Red Bull staat bovenaan in het kampioenschap en heeft een voorsprong van 99 punten. De dominantie van de Nederlander doet denken aan eerdere dominante periode in de Formule 1, maar Windsor ziet, zeker in vergelijking met de dominantie, een verschil tussen beide rijders. 'Max zet inderdaad een nieuwe standaard, maar anderzijds verkeert Max in een ongelooflijke situatie waarin hij zo'n goed team om zich heen heeft, een goede auto, mensen die hij liefheeft, mensen die hem liefhebben, alles is harmonieus. Hij heeft ook geen teamgenoot om zich zorgen over te maken', zegt Windsor op zijn YouTube-kanaal.

'Het is gewoon alsof je deze geweldige coureur nog groter ziet worden omdat hij alles perfect om zich heen heeft', vervolgt de journalist. De dominantie van Verstappen heeft nog niet de levensduur die Hamilton wel heeft gehad. De Mercedes-rijder was acht jaar lang op rij één van de titelfavorieten en won zes keer het wereldkampioenschap. Het niveau dat Verstappen dit seizoen aantikt, spreekt volgens Windsor wel in het voordeel van de Red Bull-coureur. 'Alle credits naar hem. Lewis heeft ups en downs gehad: Alonso bij McLaren en toen Rosberg, hij wilde Valtteri (Bottas, red.) behouden en toen kwam Abu Dhabi 2021, en het 2022-seizoen. Het is wat meer onrustig geweest.'

Windsor: 'Hamilton is er uitstekend mee omgegaan'

Vorig seizoen werd Hamilton ook ineens verslagen door teamgenoot George Russell. Momenteel staat de zevenvoudig wereldkampioen wel voor op de jonge Brit, maar men merkt toch een verschil met de oude Hamilton. 'Wat een schok van waar hij was aan het einde van 2021 tot waar hij vervolgens was in 2022 en racete tegen Kevin Magnussen, Alexander Albon en Yuki Tsunoda. Maar hij deed het heel goed. Ik heb altijd gezegd dat ik verbaasd ben over hoe goed hij het doet, gezien hoeveel stof hij op zich heeft vanaf 2007. Als iemand het moeilijk zou vinden, dan zou dat Lewis zijn, maar hij is er uitstekend mee omgegaan', concludeert Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws