Windsor trekt conclusie na eerste sessies in Jeddah: 'Red Bull steekt er met kop en schouders bovenuit' Formule 1
Formule 1

Windsor trekt conclusie na eerste sessies in Jeddah: 'Red Bull steekt er met kop en schouders bovenuit'

Windsor trekt conclusie na eerste sessies in Jeddah: 'Red Bull steekt er met kop en schouders bovenuit'

Red Bull Racing steekt in Jeddah met kop en schouders boven de rest van het veld uit. Althans die conclusie trekt Peter Windsor. De Brit zag een 'indrukwekkende topsnelheid' bij het Oostenrijkse team op de rechte stukken. Windsor heeft verder ook nog een aantal mooie woorden over voor de prestaties van Max Verstappen tijdens de openingsdag op het Jeddah Street Circuit.

Na alle gegevens van de vrijdag te hebben bestudeerd kan Windsor op zijn Youtube-kanaal maar één conclusie trekken. 'Red Bull steekt met kop en schouders boven de rest uit. Verstappen en Sergio Pérez hadden een perfecte dag als teamgenoten. Beide auto's kwamen uitstekend voor de dag'. De klachten van Verstappen over het terugschakelen doen daar naar zijn mening niets aan af.

Windsor zag tijdens de longruns dat Red Bull ook over de hoogste topsnelheid beschikt in Saoedi-Arabië. Dat is volgens de Brit voor de directe concurrentie enorm slecht nieuws. 'Als je over een hogere topsnelheid beschikt dan bijvoorbeeld Aston Martin, die op aerodynamisch vlak zeer efficiënt is, dan kan je de banden sparen, de race plannen en eventueel ook nog inhalen als dat nodig is. Dat is het mooie van hun auto, waarvoor alle credits naar Adrian Newey gaan.'

Ook Verstappen maakt indruk op Windsor

Niet alleen Red Bull heeft volgens Windsor uitstekend werk geleverd met de RB19, maar ook Verstappen verdient de nodige lof. 'Het was Max (Verstappen, red.) zijn dag. Hij was uitmuntend. Hij deed wat wereldkampioenen doen wanneer ze een goede auto hebben, namelijk pas na zo'n 25 minuten aan de sessie beginnen. Hij liet de andere coureurs eerst de baan schoonrijden en vervolgens was hij in zijn tweede ronde al de snelste en in zijn derde ronde dook hij als enige onder de 1.30-grens. In de avond ging hij zelfs nog harder', aldus de journalist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws