Windsor verdedigt Hamilton tegen klagende en jaloerse Verstappen: 'Omdat hij naar Ferrari gaat' Formule 1
Formule 1

Windsor verdedigt Hamilton tegen klagende en jaloerse Verstappen: 'Omdat hij naar Ferrari gaat'

Windsor verdedigt Hamilton tegen klagende en jaloerse Verstappen: 'Omdat hij naar Ferrari gaat'

Lewis Hamilton was op de vrijdag in Italië de boeman bij zijn collega's. Vooral mede-wereldkampioenen Max Verstappen en Fernando Alonso hadden het verbaal op de 39-jarige Brit gemunt. Analist Peter Windsor vond dat Verstappen en Alonso overdreven reageerden, en meent ook de reden voor die overtrokken reacties te hebben achterhaald: afgunst.

Windsor analyseerde de openingsdag van het weekend op YouTube, waarbij ook de ontevreden Verstappen aandacht kreeg. 'Het grote verhaal van de dag is toch wel Red Bull Racing, dat er niet goed uitzag, vooral niet in de handen van Max Verstappen', merkt Windsor op over de wereldkampioen, die de zevende tijd liet noteren in de tweede training. 'Bij Sergio Pérez zag het niet eens zo heel slecht uit, eigenlijk vrij normaal, maar Max was ook best agressief op de boordradio', vindt Windsor.

Hamilton maakt concurrenten boos

Verstappen was al de gehele sessie ontevreden, maar verloor zijn geduld toen Hamilton in de weg reed. 'Hij raakte op een gegeven moment ook geïrriteerd door Lewis Hamilton. Dat was een beetje over the top', oordeelt Windsor. 'Het was duidelijk dat Lewis van zijn team niks gehoord had. Max moest van het gas af, en het hielp zijn ronde om zeep, maar dit soort dingen gebeuren. Het is niet de eerste keer dat we dit in de Formule 1 zien', zo bagatelliseert Windsor het moment.

Na afloop gaf Verstappen aan dat het niet bepaald de eerste keer is dat Hamilton dit deed, maar volgens Windsor heeft het een andere oorzaak. 'Ik denk dat Max zo extreem reageerde omdat het Lewis Hamilton was', aldus de 71-jarige Brit. 'Fernando Alonso ging ook los op Hamilton via de radio en zei: Hamilton lijkt te denken dat hij de enige coureur op het circuit is.'

Windsor ziet maar één verklaring: afgunst en jaloezie. 'Hamilton krijgt dit soort reacties, omdat hij degene is die naar Ferrari gaat', meent Windsor. 'Zijn concurrenten denken: hij heeft altijd zo'n goede auto gehad, en hij heeft zeven titels gewonnen, en nu gaat hij ook nog naar Ferrari, en straks komt ook Adrian Newey nog! Je ziet dat veel coureurs zich daaraan ergeren', laat Windsor optekenen. 'Vanuit het perspectief van Lewis maakt hij zich daar niet zo druk om. Hij ziet er in de auto niet zo geweldig uit', geeft Windsor wel toe.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws