Windsor ziet overwinning Norris als een zegen: 'Mensen klaagden dat Max alles won en domineerde' Formule 1
Formule 1

Windsor ziet overwinning Norris als een zegen: 'Mensen klaagden dat Max alles won en domineerde'

Windsor ziet overwinning Norris als een zegen: 'Mensen klaagden dat Max alles won en domineerde'

De eerste Grand Prix-zege van Lando Norris is iets waar de Brit en zijn fans al heel lang op wachtten en hoopten. Hoewel Max Verstappen en Red Bull Racing de dominantie in de eerste instantie leken te kunnen voortzetten dit seizoen, zijn er nu al twee overwinningen afgesnoept door andere teams. ’Dit zal een grote impact hebben’, zegt Peter Windsor op zijn YouTube-kanaal over de gevolgen van deze zege.

De drievoudig wereldkampioen reed een goed weekend en het was dus ook de verwachting dat de Nederlander de Grand Prix ook weer op zijn naam zou schrijven. Aan het begin van de race leek het er dan ook op dat dat weer zou gebeuren. ‘Max Verstappen begon de race aan de leiding met Charles Leclerc achter zich en het leek erop dat het weer een race tussen die twee coureurs zou worden’, zegt Windsor erover. Daarbij had de Nederlander wel geluk dat zijn teamgenoot hem na een gewaagde actie nog net wist te ontwijken. ‘De verwachting was dat Verstappen zou wachten tot de rest last kreeg van bandendegradatie en dan bij de rest van de grid weg zou rijden’, had Windsor voorspeld.

Zege Norris zal impact hebben op het seizoen

Uiteindelijk bleek het echter toch Lando Norris te zijn die in Miami won. Met veel snelheid op het rechte stuk en iets nieuwere banden wist de Brit de afstand tussen hem en Verstappen te vergroten en deze voorsprong liet de Brit niet meer gaan. Voor de tweede keer dit seizoen stond Verstappen niet op de hoogste trede en Windsor denkt dat dit nog wel eens positief kan uitpakken voor de Formule 1.

‘Dit zal een grote impact hebben op het Formule 1-seizoen’, denkt hij. ‘Max Verstappen is overduidelijk nog wel degene die kampioen gaat worden, maar mensen zullen de Formule 1 anders zien’, voorspelt de journalist. ‘Hiermee wordt het kampioenschap als het ware heruitgevonden.’ Windsor geeft aan dat hij erg blij is voor de Formule 1. ‘Mensen klaagden dat Max alles won en domineerde. Mensen zeiden in de reacties dat Formule 1 saai wordt.’ De journalist denkt dus dat de zege van Norris hier wat verandering in brengt, zeker als hij zulke goede resultaten blijft behalen. ‘Deze overwinning zal veel doen voor de manier waarop men naar de Formule 1 kijkt’, sluit Windsor af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws