Wolff: 'Als je kijkt naar het hele seizoen is Verstappen terecht kampioen geworden' Formule 1
Formule 1

Wolff: 'Als je kijkt naar het hele seizoen is Verstappen terecht kampioen geworden'

Wolff: 'Als je kijkt naar het hele seizoen is Verstappen terecht kampioen geworden'

Toto Wolff zegt dat hij Lewis Hamilton uiterlijk in februari weer zal zien. De Engelsman heeft zich voorlopig afgesloten van de buitenwereld, en zijn teambaas valt daar blijkbaar ook onder. De Mercedes-topman geeft aan niet te weten of Hamilton nog terugkomt, en dat hij het een schande zou vinden als dit niet het geval is. Wel stelt hij dat Max Verstappen terecht de wereldkampioen van 2021 is.

Wolff laat in een interview met Kronen Zeitung details los over hoe het met Hamilton gaat. De zevenvoudig wereldkampioen heeft het nog steeds zwaar met het feit dat hij de titel verloren is in Abu Dhabi. 'Welke obstakels hij ook tegenkomt, hij weet heel zijn leven al dat hij met zijn prestaties op het circuit een weerwoord kan bieden', stelt de Oostenrijker.

'Totdat hij een manier gevonden heeft om te bepalen wat juist is, en wat niet, blijft het ontzettend lastig voor hem. Dat kost nou eenmaal tijd', voegt Wolff daaraan toe. Hamilton is momenteel nog steeds aan het verwerken hoe hij dat achtste wereldkampioenschap verloren is aan de Nederlander. Volgens zijn teambaas is hij daar nog steeds mee bezig.

Wolff staat uiteraard in nauwer contact met de coureur dan de meesten, maar ook hij weet niet wat Hamiltons plannen zijn voor 2022, en of hij een terugkeer naar de koningsklasse ziet zitten. 'Ik hoop ontzettend dat we hem terugzien', stelt de teambaas. 'Het is heel belangrijk voor de sport. Het zou schandelijk zijn voor de hele Formule 1 als haar beste coureur besluit te stoppen omdat er belachelijke beslissingen gemaakt worden.'

Hamilton moet op een gegeven moment een knoop doorhakken. Uit de woorden van Wolff blijkt dat hij daar nog circa anderhalve maand voor heeft, althans, dan zal hij weer de eerste meetings met zijn teambaas in moeten. Wolff wordt gevraagd wanneer hij Hamilton weer ziet. 'Uiterlijk in februari, en zeker niet om tequila te drinken', zegt hij. 'Daar heb ik in Abu Dhabi wel voldoende van gehad.'

Wolff: 'We vergeten Abu Dhabi nooit, maar Verstappen met recht kampioen'

Wolff blikt in het interview, dat afgenomen wordt voor zijn vijftigste verjaardag, nog even terug op de seizoenfinale. Mercedes heeft nog steeds het gevoel dat het bestolen is in het Midden-Oosten. 'Dat vergeten we nooit', meent Wolff. 'Wat Hamilton overkomen is, is gewoon niet juist. Hij was die dag onoverwinnelijk, totdat bij de wedstrijdleiding de stoppen doorsloegen. Ze besloten drie regels te overtreden.'

'Dat is moeilijk te bevatten. Het zal altijd boven die seizoenfinale blijven hangen, al is Verstappen terecht kampioen geworden als je kijkt naar het hele seizoen. Die ene dag was de een beter dan de ander, en won de betere coureur niet', concludeert hij. Met het titelverlies aan de Red Bull Racing-coureur kan Wolff leven, maar die laatste zege had voor Mercedes moeten zijn.

Poll

Gaan we Lewis Hamilton nog terugzien?

Hamilton favoriet voor WK-titel Formule 1 in 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws