Update III | Horner heeft geen spijt van uithaal naar marshal Formule 1
Formule 1

Update III | Horner heeft geen spijt van uithaal naar marshal

Update III | Horner heeft geen spijt van uithaal naar marshal

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner moet zich na de Grand Prix van Qatar melden bij de stewards van de FIA, zo laat de organisatie van de Formule 1 weten. De teambaas van Max Verstappen wordt tot de orde geroepen omdat hij zich mogelijk op een bepaalde manier zou hebben uitgelaten, waarbij hij de FIA 'schadelijk' zou hebben bejegend.

Volgens de FIA moet Horner zich melden bij de stewards om het schenden van artikel 12.2.1 van de 'sporting code' van de Formule 1, waarin staat dat 'alle uitlatingen, daden of geschreven woorden die morele schade kunnen aanbrengen aan de FIA verboden zijn'. Wat Horner precies heeft gezegd en waar de uitlatingen over gaan, is nog onbekend.

Update 17:30 (21/11) | Horner reageert op onderzoek FIA: 'Ik wilde niemand persoonlijk aanvallen'

Christian Horner heeft vlak na het nieuws dat hij zich moet melden bij de stewards gereageerd op het nieuws. De teambaas van Red Bull Racing zou 'schadelijke' uitingen hebben gedaan richting de FIA in de media, waardoor hij direct na de race op het matje werd geroepen bij de stewards.

Bij Sky Sports F1 reageert Horner op het nieuws, nadat hij toevallig de dienstdoende journalisten van het Britse TV-station tegenkomt. 'Er zijn in de media inderdaad wat woorden gevallen', waarmee Horner refereert aan zijn kritiek op de FIA naar aanleiding van de gridstraf voor Verstappen voorafgaand aan de race van zondag.

Horner zou tegenover journalisten hebben verteld dat de straf van Verstappen vooral werd veroorzaakt door een fout van een marshal langs de baan, maar hij komt nu terug op die woorden. 'Ik moet zeggen dat de marshals natuurlijk vrijwilligers zijn die het altijd geweldig doen. Ik had het meer over een ontstane situatie, ik wilde niemand persoonlijk aanvallen. Mijn intenties waren dus echt niet gericht op één persoon.'

Of Horner een straf krijgt na zijn uitlatingen, is nog niet bekend. De FIA zal zich spoedig gaan buigen over de sanctie.

Update II 18:00 (21/11) | Horner komt weg met officiële waarschuwing na 'schadelijke uitlatingen' richting FIA

Christian Horner is weggekomen met een 'officiële waarschuwing' nadat hij zich kritisch heeft uitgelaten ten opzichte van de straf die Max Verstappen kreeg na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Qatar. Na de race werd de teambaas van Red Bull Racing op het matje geroepen, maar gelukkig voor de Brit hoeft hij geen straf tegemoet te zien.

De stewards lieten om 18:00u Nederlandse tijd weten dat Horner er met een waarschuwing af is gekomen. Daarnaast laat men weten dat Horner tijdens de korte hoorzitting met de stewards aan heeft geboden om aanwezig te zijn bij de 'FIA International Stewards Programme' in 2022, een aanbod dat de stewards hebben aangenomen. Zodoende is er dus wel een 'zelfbedachte' straf die Horner moet ondergaan.

Update III 10.00u (23/11) | Horner heeft geen spijt van uithaal naar marshal

Christian Horner heeft geen spijt van zijn uitlatingen richting de marshal van Losail International Circuit. Volgens de Red Bull Racing-teambaas was het een losgeslagen man langs het circuit die Verstappen uiteindelijk een gridstraf aannaaide. Hoewel hij inmiddels wel tot de orde geroepen is door de FIA benadrukt hij dat hij in de toekomst exact hetzelfde zou doen.

Door Evening Standard wordt geïnformeerd bij de Brit naar of de titelstrijd van 2021 hem misschien teveel wordt. 'Totaal niet', reageert hij. 'Kijk het interview maar terug en bepaal het zelf. Iedereen heeft recht op een mening en ik heb de mijne gegeven.' Horner benadrukt dus dat de kritiek niet afkomstig is van het feit dat hij onder druk staat in het huidige seizoen.

Horner vertelt vervolgens ook dat hij een aanpak hanteert die hij al jaren hanteert binnen de F1-paddock: 'Ik geloof in mijn team, ik zeg de dingen zoals ze zijn en heb mij altijd zo opgesteld. Ik ben geen emotioneel persoon, ik schiet niet uit mijn slof voor de camera en ik denk dat ik mij in de toekomst exact zo ga gedragen als ik gedaan heb.'

Titelstrijd Verstappen ligt open

Met nog twee Grands Prix te gaan kan het in de titelstrijd twee kanten op. Mercedes en Red Bull maken allebei nog aanspraak op de wereldbeker van 2021. 'We gaan hard werken in de komende weken en de auto zo goed mogelijk maken', meldt Horner ambitieus. 'Daarna kunnen we in Jeddah kijken wat we uit kunnen halen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws