Hülkenberg pessimistisch over kansen Haas: 'Williams lijkt aan de horizon verdwenen te zijn' Formule 1
Formule 1

Hülkenberg pessimistisch over kansen Haas: 'Williams lijkt aan de horizon verdwenen te zijn'

Hülkenberg pessimistisch over kansen Haas: 'Williams lijkt aan de horizon verdwenen te zijn'

Nico Hülkenberg heeft zijn zorgen geuit over de kansen van Haas in het Formule 1-constructeurskampioenschap en gelooft dat het team 'verloren' is, tenzij zijn team een magische oplossing vindt voor haar problemen. Haas heeft nog steeds te maken met ernstige bandenproblemen die haar prestaties tijdens races belemmeren, met name op warme en bochtige circuits. Dit heeft geleid tot een moeilijk seizoen voor het team, met name in de recente Italiaanse Grand Prix.

Haas heeft gedurende het 2023-seizoen moeite gehad om grip te krijgen op de bandenproblemen van haar auto. Deze problemen hebben ervoor gezorgd dat het team de vaak goede kwalificatieresultaten niet kunnen vertalen naar succesvolle races. Vooral op circuits met hoge temperaturen en veel bochten, waar Pirelli's banden het zwaar te verduren krijgen, worstelt Haas om competitief te blijven.

Het dieptepunt van Haas' seizoen kwam tijdens de Italiaanse Grand Prix, waar Hülkenberg en zijn teamgenoot Kevin Magnussen als zeventiende en achttiende eindigden en zelfs op een ronde achterstand werden gezet door andere coureurs die vooraan reden. Hülkenberg beschreef de race als een van de moeilijkste en slechtste van het seizoen, waarbij Haas de grip op de banden verloor en de balans van de auto ernstig werd aangetast. ‘Iedereen reed gewoon door ons heen, en we waren niet aanwezig in de race’, vertelt de Duitse Haas-coureur bij Motorsport.com.

Hülkenberg verliest hoop

Voor het begin van het tweede deel van het seizoen deelde Haas de zevende plaats in het constructeurskampioenschap met Williams. Echter, sindsdien heeft Alexander Albon van Williams bijna het aantal punten verdubbeld, terwijl Haas geen punten heeft gescoord sinds de Grand Prix van Oostenrijk. Dit heeft geleid tot een gat van tien punten tussen Haas en Williams, terwijl Alfa Romeo ook dichterbij is gekomen in het kampioenschap. Hülkenberg uitte zijn zorgen over de situatie en gaf toe dat hij zijn team Williams niet meer ziet inhalen. Hij verklaarde: ‘Om eerlijk te zijn, Williams lijkt aan de horizon verdwenen te zijn. Zij en McLaren hebben dit jaar duidelijk enorme vooruitgang geboekt. Ik zie niet hoe we dit kunnen omdraaien, tenzij we iets magisch vinden.’

Terwijl Haas zich voorbereidt op de Grand Prix van Singapore, hoopt het team op verbetering. Hoewel de hoge temperaturen en het hobbelige stratencircuit uitdagingen zullen opleveren, haalt het team hoop uit het sterkere tempo dat het in Zandvoort heeft laten zien. Hülkenberg is voorzichtig optimistisch en hoopt dat Haas in het middenveld een betere positie kunnen bereiken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws