Wolff denkt dat Russell misschien 'een jaar te lang' bij Williams reed Formule 1
Formule 1

Wolff denkt dat Russell misschien 'een jaar te lang' bij Williams reed

Wolff denkt dat Russell misschien 'een jaar te lang' bij Williams reed

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, dacht na de eerste overwinning van George Russell terug aan het pad dat hij met Mercedes heeft bewandeld. Vanaf het moment dat hij binnenkwam om het team te overtuigen dat hij erbij hoorde, wist hij uit te blinken. Na goede resultaten behaald te hebben in eerdere klassen en bij Williams, geeft Wolff wel toe dat het mogelijk een jaar te lang heeft geduurd voordat de coureur bij Mercedes kon rijden.

Wolff herinnerde zich het moment waarop Russell Mercedes probeerde te overtuigen dat hij de perfecte kandidaat was voor het opleidingsprogramma. 'Aan het einde van de race dacht ik aan dat moment, toen hij als jong ventje binnenkwam met een pak aan en zijn powerpoint-presentatie bij zich', begint de teambaas, geciteerd door Motorsport.com.

Mercedes was overtuigd en de jonge Brit werd in 2017 dan ook onderdeel van het opleidingsprogramma van Mercedes. Ondertussen heeft Russell het team bewezen dat hij inderdaad de goede kandidaat was. 'Inmiddels zijn we zes jaar verder en is hij een Grand Prix-winnaar. We hebben altijd strikte doelen voor hem opgesteld. Je moet GP3 winnen. Je moet Formule 2 winnen. Beide kampioenschappen won hij in zijn eerste seizoen', vertelt Wolff onder de indruk.

Wolff: 'Het was de beste opleiding die hij kon krijgen'

Dankzij zijn overtuigende prestaties mocht Russell in 2019 dan ook rijden in de Formule 1 bij het team van Williams. Volgens Wolff was het voor de coureur een goede zet om eerst bij dat team te rijden. 'Het was de beste opleiding die hij kon krijgen', legt de Oostenrijker uit. Na drie jaar zich te hebben bewezen in een minder snelle wagen, kreeg de coureur eindelijk de kans op een fulltime stoeltje bij Mercedes.

Wolff vond het dus goed dat hij bij de Britse renstal kon rijden, maar hij geeft toe dat Russell misschien al eerder klaar was voor een stoeltje bij Mercedes. 'Misschien een jaar te lang', vertelt de teambaas over de tijd dat de 24-jarige bij Williams reed. Toch benadrukt Wolff dat dat nu minder van belang is, want Russell is een Grand Prix-winnaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws