Brundle over incident: 'Verstappen had meer kerb kunnen nemen, maar dat is geen racen' Formule 1
Formule 1

Brundle over incident: 'Verstappen had meer kerb kunnen nemen, maar dat is geen racen'

Brundle over incident: 'Verstappen had meer kerb kunnen nemen, maar dat is geen racen'

Martin Brundle vindt dat de botsing tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton tijdens de Braziliaanse Grand Prix gezien kan worden als een race-incident. De coureurs maakten contact toen de Nederlander de Mercedes-coureur wilde passeren. Verstappen moest daardoor binnenkomen en eindigde uiteindelijk slechts als zesde, terwijl Hamilton als tweede over de streep kwam.

Toen de safety car, veroorzaakt door een botsing na de start, bij start van de zevende ronde naar binnen kwam, ging het fout tussen twee meervoudig kampioenen. 'Russell was slim en ging heel laat op zijn gas bij de herstart, om zo geen slipstream cadeau te geven aan de coureurs achter hem', begint Brundle bij Sky Sports F1. 'Daarachter waren de twee Red Bulls Hamilton aan het inhalen en Max leek aanvankelijk de binnenkant te verdedigen tegen zijn teamgenoot voordat hij plotseling besloot om Hamilton langs de buitenkant aan te vallen.'

De oud-Formule 1-coureur vertelt dat hij ervan overtuigd is dat Verstappen iets meer ruimte had moeten krijgen van Hamilton. 'Hij zat gedeeltelijk voor en gedeeltelijk achter Lewis. Maar met de binnenlijn voor bocht twee, zoals de overeenkomst tussen de coureurs en de wedstrijdleiding zegt, omdat hij zo ver naast Lewis en aan de binnenkant zat, had Max recht op ruimte om te racen', verklaart de commentator.

Brundle: 'Hamilton bestrijdt vuur met vuur'

Wel benoemt Brundle dat hij het idee heeft dat Verstappen wel anders rijdt, wanneer Hamilton zijn tegenstander is. 'Ik twijfel er niet aan dat Max andere limieten heeft wanneer hij met Lewis vecht, en Lewis heeft op dezelfde manier besloten om vuur met vuur te bestrijden', vertelt de 63-jarige. 'En dus raakten ze elkaar onvermijdelijk, maar gingen door.' Verstappen werd door de wedstrijdleiding gezien als de schuldige en hij ontving daarvoor een straf van vijf seconden.

'De stewards zeiden dat Lewis iets meer ruimte had kunnen laten, en naar mijn mening had Max nog meer kerb kunnen nemen, of zelfs van het gas kunnen gaan, maar dat is geen racen', geeft Brundle toe. 'De stewards besloten dat het voornamelijk de schuld van Max was en hij kreeg een straf en moest pitten voor een nieuwe neus. Ik dacht dat het een race-incident was', eindigt de commentator.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws