Marko gaat in op twijfels: 'Het blijft een onafhankelijk team met eigen leiderschap' Formule 1
Formule 1

Marko gaat in op twijfels: 'Het blijft een onafhankelijk team met eigen leiderschap'

Marko gaat in op twijfels: 'Het blijft een onafhankelijk team met eigen leiderschap'

Helmut Marko heeft aangegeven dat Visa Cash App RB een onafhankelijk team zal blijven, ondanks de nauwere samenwerking met Red Bull Racing. De Italiaanse renstal is een andere weg ingeslagen, maar dat betekent niet dat de volledige identiteit van het team verloren gaat. Marko geeft namelijk aan dat het nog steeds een juniorenteam is, ondanks dat er nu ervaren coureurs in de cockpits zitten.

Dit seizoen gaan Red Bull en Visa Cash App RB nauwer met elkaar samenwerken. Deze nauwere samenwerking werd vorig jaar aangekondigd, waardoor er met argusogen gekeken wordt naar Milton Keynes. Vooral McLaren-CEO Zak Brown heeft meermaals zijn onvrede geuit over de situatie tussen Red Bull en haar zusterteam. De Amerikaan geeft aan dat het in andere sporten immers onmogelijk dat één organisatie twee teams in dezelfde competitie heeft. James Allison, technisch directeur van Mercedes, haalde juist zijn schouders op over de nauwere samenwerking.

Visa Cash App RB zal echter grotendeels gaan verhuizen naar Milton Keynes, waar dus de fabriek van Red Bull staat. Helmut Marko was niet tevreden met de prestaties van het zusterteam, waardoor er dus enkele veranderingen werden doorgevoerd. Desondanks wil de Red Bull-adviseur de andere teams garanderen dat de samenwerking niet te ver zal gaan. 'Het blijft een onafhankelijk team met een eigen leiderschap. Het zou een juniorteam moeten blijven, zelfs als we dit jaar met een ervaren coureur rijden', zegt Marko tegenover Auto, Motor und Sport.

Vorig seizoen begon de koerswijziging bij de Italiaanse renstal. Pierre Gasly vertrok naar Alpine waarna het toenmalige AlphaTauri Nyck de Vries naar het team haalde. De Nederlandse coureur hield het niet lang vol en werd na tien races vervangen door Daniel Ricciardo. Red Bull had voldoende junioren in de gelederen, maar een ervaren coureur werd als cruciaal beschouwd. Toch moest Liam Lawson heel even instappen en in de races die hij reed, wist de Nieuw-Zeelander indruk te maken. 'Hoe meer hij onder druk stond, des te beter hij werd', is het oordeel van Marko.

Hoe zit het met de naam? 

Door de algehele koerswijziging bij het team, is ook de naam veranderd. Toro Rosso werd AlphaTauri en nu heet het team dus Visa Cash App RB. Daar heeft de renstal al voldoende kritiek voor gekregen, maar het plan was in eerste instantie om met de naam Racing Bulls te gaan racen. 'Het is een generieke term die ook bij Red Bull wordt gebruikt voor andere sportactiviteiten. Maar de Formule 1 was niet bijzonder blij met het feit dat sponsornamen voor de chassisfabrikant verschenen. Daarom werd Racing Bulls uiteindelijk afgekort tot RB', weet Auto, Motor und Sport te melden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws