Oud-manager moet Hamilton aan achtste titel helpen: 'Met hem won hij vier van de zeven titels' Formule 1
Formule 1

Oud-manager moet Hamilton aan achtste titel helpen: 'Met hem won hij vier van de zeven titels'

Oud-manager moet Hamilton aan achtste titel helpen: 'Met hem won hij vier van de zeven titels'

Lewis Hamilton gaat opnieuw samenwerken met zijn voormalige manager, Marc Hynes, die hem heeft geholpen om zijn laatste F1-titel te winnen. Hynes gaat Hamilton ondersteunen op het circuit en gaat zich volledig richten op het doel om Hamiltons strijd terug te brengen naar de topposities. De Brit kent Hynes al een lange tijd.

Hynes is een voormalig Brits Formule 3-kampioen die de Mercedes-coureur kent sinds ze jonge coureurs waren, en die vroeger het managementbedrijf Project Forty Four van Hamilton leidde. Het duo genoot van een vruchtbare samenwerking van vijf jaar, van 2016 tot 2021. Hamilton won vier van zijn zeven wereldtitels met de voormalige coureur aan zijn zijde tot Hynes plotseling vertrok op de vooravond van het 2021-seizoen om zich te richten op zijn eigen bedrijf. De breuk verliep vriendschappelijk, maar Hamilton zou volgens The Telegraph zeker de aanwezigheid van zijn vertrouwde adviseur hebben gemist gedurende de laatste drie seizoenen, waarin alle drie titels gewonnen werden door Max Verstappen.

Hamilton werkte na Hynes samen met Penni Thow, maar haar contract liep na het 2023-seizoen af. 'Het managementcontract tussen Penni en haar bedrijf Copper met Lewis is in december 2023 op natuurlijke wijze tot een einde gekomen', legt een woordvoerder van Hamilton uit aan Telegraph Sport. 'Lewis kijkt uit naar het begin van het nieuwe Formule 1-seizoen en hij zal samenwerken met Marc Hynes, zijn langdurige vriend en voormalige collega. Hij zal zijn expertise bieden om Lewis op het circuit te ondersteunen. Marc zal zich volledig richten op racedoeleinden en Lewis' toewijding om de strijd terug te brengen naar de toppositie.'

Moet Hynes Hamilton aan zijn achtste titel gaan helpen?

Mercedes had het gedurende het 2022- en 2023-seizoen moeilijk, en heeft slechts één zege weten te boeken. Hamilton heeft in 2021 voor het laatst een race gewonnen, en wil daar duidelijk verandering in brengen. De auto van 2024 belooft een radicale breuk te zijn met de W14, waarbij Mercedes vorig seizoen eindelijk accepteerde dat ze de filosofie van haar ontwerp volledig verkeerd hadden. Teambaas Toto Wolff gaf aan dat de auto voor het eerst in twee jaar als een auto voelde. Hamilton zal het binnenkort zelf ontdekken, want hij zal deze week terugkeren naar de fabriek ter voorbereiding op de lancering. De pre-season testing vindt plaats in Bahrein van 21 tot 23 februari, gevolgd door de eerste race, ook in Bahrein, op 2 maart.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws