Wolff hoopt op passende straf, maar afpakken F1-titel Verstappen is 'onrealistisch' Formule 1
Formule 1

Wolff hoopt op passende straf, maar afpakken F1-titel Verstappen is 'onrealistisch'

Wolff hoopt op passende straf, maar afpakken F1-titel Verstappen is 'onrealistisch'

Toto Wolff denkt dat het onrealistisch is dat de FIA de wereldtitel van Max Verstappen uit 2021 afpakt. Red Bull Racing overschreed dat jaar het budgetplafond en dat kan resulteren in puntenaftrek. Wolff verwacht echter niet dat het gevolgen zal hebben voor de titelwinst van de Red Bull-coureur.

'De FIA ​​moet de juiste keuze maken en de straf moet de overtreding weerspiegelen. Ik denk niet dat je terug kan komen op de wereldtitel van 2021, want met een kleine overtreding is dat volgens de regels niet realistisch', vertelt de teambaas van Mercedes tegenover La Gazzetta dello Sport. Wel zou het in de toekomst eerlijker en duidelijker moeten gaan dan nu het geval is.

Over de overschrijding van Red Bull wordt gezegd dat het om een bedrag van 1,8 miljoen dollar gaat over een plafond van 145 miljoen dollar. Wolff benadrukt dat ook zo'n kleine overtreding, zoals de FIA dat zelf ziet, grote gevolgen kan hebben op sportief vlak. 'Ik weet niet hoe groot de overtreding is, maar één of twee miljoen aan overschrijdingen kunnen al een kampioenschap beslissen.'

Wolff doet voorstel aan FIA voor F1-reglementswijziging

Wolff stelt dat het financieel reglement onder dezelfde noemer moet vallen als het sportief reglement, gezien de prestatievoordelen die behaald kunnen worden door extra uitgaven. 'Als je gediskwalificeerd wordt voor een technische overtreding, zou je die ook moeten kunnen krijgen voor een overtreding van de financiële regels. Ook al zijn deze regels nieuw, er moet een passende straf komen. Er zijn genoeg geruchten, maar de FIA ​​moet uiteindelijk beslissen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws