Wolff: 'Langzamerhand wordt het ons doel om races te gaan winnen' Formule 1
Formule 1

Wolff: 'Langzamerhand wordt het ons doel om races te gaan winnen'

Wolff: 'Langzamerhand wordt het ons doel om races te gaan winnen'

Toto Wolff denkt dat Mercedes een race kan winnen dit seizoen. De teambaas van Mercedes heeft gezien dat het team een grote stap naar voren heeft gezet tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Desalniettemin lijkt het team van Mercedes geen kans te maken in de race op Oostenrijk. Wolff zag een competitief Mercedes in de kwalificatie, maar in de sprintrace was de renstal niet snel genoeg om de topteams bij te houden.

In het begin van het seizoen was Mercedes niet competitief, en was er duidelijk een groot gat naar Red Bull Racing en Ferrari. Nu lijkt het gat gedicht te zijn, maar kan Mercedes ook races winnen? 'Als we naar de cijfers kijken, denk ik dat we de snelste auto hadden in Silverstone', vertelt Wolff bij Autosport.com. 'Eerder waren we in Barcelona ook al best competitief. Dus ik denk dat het antwoord 'ja' is. Langzamerhand wordt het wel ons doel om races te winnen.'

Snelheid in Oostenrijk stelt teleur

In Oostenrijk weet Mercedes echter het momentum van de race op Silverstone niet mee te nemen. George Russell mag de hoofdrace vanaf de vierde plek starten, maar de auto staat niet perfect afgesteld. 'Hier in Oostenrijk waren we sterker in de kwalificatie dan in de sprintrace. Het was gewoon lastig. De achtervleugel op de auto van George is gewoon te groot, waardoor we te veel luchtweerstand hebben. Daarnaast hadden beide auto's vloerschade, dus dan gaan de rondetijden ook naar beneden.'

'Het is gewoon jammer', vervolgt Wolff. De teambaas van Mercedes zag dat de Grand Prix van Groot-Brittannië als problemen met zich mee bracht tijdens de start. Opnieuw was er contact met de auto van Pierre Gasly, maar dit keer was het Lewis Hamilton voor Mercedes die het contact had. 'Ik ben blij dat hij de race tenminste uit kon rijden, want het heel makkelijk na de eerste bocht voorbij kunnen zijn. Nu staan we op P4 en P8, dus we gaan kijken wat we kunnen doen in de race', aldus Wolff.

Krijg 1,83 keer je inzet terug als Max Verstappen de Grand Prix van Oostenrijk wint!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws