Wolff over 2022-seizoen: 'Slingeren van depressie naar uitbundigheid' Formule 1
Formule 1

Wolff over 2022-seizoen: 'Slingeren van depressie naar uitbundigheid'

Wolff over 2022-seizoen: 'Slingeren van depressie naar uitbundigheid'

Mercedes-teambaas Toto Wolff spreekt van een bij vlagen 'pijnlijk' seizoen voor zijn team. Mercedes is, na acht constructeurstitels op rij, bezig aan een lastig seizoen. Niet alleen heeft het Duitse team nog geen enkele overwinning behaald, maar ook lijkt de W13 een moeilijk te doorgronden bolide te zijn.

Na acht succesvolle jaren moet Mercedes dit seizoen een stap terugdoen. De nieuwe reglementen van 2022 hebben bij Wolff al tot de nodige kopzorgen geleid. De Duitse constructeur heeft al vanaf het begin van het seizoen moeite om het porpoising-probleem op te lossen. De Oostenrijker wordt er moedeloos van: ‘Soms denk je een stap in de goede richting te zetten om vervolgens tot de conclusie te komen dat het helemaal niet werkt’, vertelt hij aan Autosport.com.

'We slingeren van depressie naar uitbundigheid, om de volgende dag weer terug bij af te zijn', vervolgt de teambaas. Toch heeft Mercedes de laatste races een stap in de goede richting gezet. Tijdens de laatste zes wedstrijden stond er telkens een Mercedes-coureur op het podium en in Frankrijk en Hongarije stonden beiden coureurs zelfs op het podium. In Hongarije behaalde George Russell zelfs de poleposition.

Mercedes koos voor kortetermijnoplossing

Mercedes-ingenieur Andrew Shovlin liet eerder weten dat het team ervoor heeft gekozen om het porpoising-probleem aan te pakken door met kortetermijnoplossingen te komen. Mercedes was ervan overtuigd dat het team een moeilijke start van het seizoen moest overleven om de problemen volledig te begrijpen.

Op de vraag of de pijn op de korte termijn belangrijk is voor de toekomst, antwoordt Wolff bevestigend. 'Vanuit een menselijk standpunt was het heel moeilijk om te accepteren, maar vanuit het oogpunt van een ingenieur was het waardevol. Als de topingenieurs niet begrijpen waarom de data en de realiteit niet overeenkomen, dan is dat lastig. Dan ben je de weg kwijt', concludeert Wolff.

Wint Max Verstappen zijn tweede wereldtitel? Zet in en krijg 1,08 keer je inzet terug! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws