Spa-Francorchamps pakt uit: 'Dit wordt een uitzonderlijke editie' Formule 1
Formule 1

Spa-Francorchamps pakt uit: 'Dit wordt een uitzonderlijke editie'

Spa-Francorchamps pakt uit: 'Dit wordt een uitzonderlijke editie'

De organisatie van de Grand Prix van België heeft bekend gemaakt dat ze zich hebben voorbereid om er een uitzonderlijk raceweekend van te maken. Zo hebben ze meer entertainment voor de fans geregeld en wordt er gezorgd voor betere begeleiding bij het verkeer. De Belgische Grand Prix van dit jaar klinkt veelbelovend voor de bezoekers.

Circuits die recent aan de kalender toegevoegd zijn hebben al laten zien wat ze organisatie-gewijs in huis hadden. Denk aan het raceweekend in Miami. Het was een rode loper voor veel sterren en er was veel te doen voor de bezoekers. Ook Zandvoort, het Nederlandse circuit dat voor het eerst sinds 1985 weer door de Formule 1 bereden werd, bewees vorig jaar al een aardig feestje in de duinen te kunnen bouwen. Spa Grand Prix-CEO Vanessa Maes besprak bij Motorsport.com hoe ze het gaan organiseren.

Maes is er van verzekerd dat de fans een fantastisch weekend kunnen verwachten. 'We hebben voor een show op zijn Amerikaans gekozen', zegt Maes. De CEO vervolgt dat er zo'n 35 dj's naar het circuit zullen komen voor een soort mini-Tomorrowland. Er zal ook muziek gedraaid worden bij de tribunes. Enkele topchefs zullen het eten verzorgen in de fanzones. Ook wordt het verkeer aangepakt: er zullen meer treinen, shuttles en parkeergelegenheden worden ingezet.

Grootse shows met blik op de toekomst van Spa-Francorchamps

Langzamerhand wordt de historie van een circuit minder belangrijk geacht. Het circuit in de Ardennen heeft altijd een historische rol gespeeld. Aangezien de populariteit van de Formule 1 behoorlijk is gestegen door het succes van Max Verstappen, wordt het aspect van entertainment meer vooropgesteld. De toekomst van Spa-Francorchamps komt hierdoor onder druk te staan. De organisatoren besloten hier direct wat aan te doen met de hoop op het behouden van de kalenderplek.

De Spa Grand Prix-organisatie verwacht ongeveer 300.000 fans, waarvan vermoedelijk de helft uit Nederland komt. Maes kijkt uit naar het eerste Grand Prix-weekend na de zomerstop. De CEO reageerde kort op de toekomst van het Belgische circuit. 'Het is niet zo dat onze toekomst er van afhangt, maar dit wordt een uitzonderlijke editie', zegt Maes. Het raceweekend in Belgie, dat over iets minder dan twee weken van start gaat, belooft dus veel entertainment te hebben voor de bezoekers. Of het de kalenderplek van Spa redt, is nog afwachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws