Wolff over achterstand Mercedes: 'In zekere zin ook wel weer een uitdaging' Formule 1
Formule 1

Wolff over achterstand Mercedes: 'In zekere zin ook wel weer een uitdaging'

Wolff over achterstand Mercedes: 'In zekere zin ook wel weer een uitdaging'

Toto Wolff vindt het een interessante uitdaging dat Mercedes nu moet jagen op de concurrentie. Jarenlang moest zijn team de concurrentie op achterstand zien te houden, maar de rollen zijn dankzij het nieuwe technisch reglement volledig omgedraaid.

Wolff is niet blij met de achterstand die Mercedes heeft goed te maken op Ferrari en Red Bull Racing, maar: 'In zekere zin is het tegelijkertijd ook wel weer een uitdaging', zo citeert Formel1.de het verhaal van de Oostenrijker bij Sky Sports F1. Vooralsnog moeten de Zilverpijlen voornamelijk profiteren van andermans pech, zoals George Russell dat zondag deed met de uitvalbeurt van Max Verstappen in Australië.

'Teruggegooid worden door nieuwe reglementen hebben we nog niet eerder meegemaakt'

Dat Mercedes nu de jager is, is ondanks de 'uitdaging' een vreemde gewaarwording voor Wolff: 'We hadden acht jaar waarin we ons moesten weren (tegen de concurrentie, red.), onder meer tegen Ferrari in 2018 en 2019. Maar om echt teruggegooid te worden door nieuwe reglementen, dat hebben we nog niet eerder meegemaakt', vertelt de teambaas.

Mercedes keerde in 2010 terug in de Formule 1 en klom tot en met het 2014-seizoen op van het middenveld naar de absolute top van het veld. Nu moet Mercedes opnieuw een grote achterstand met de top zien goed te maken. Wolff kijkt ernaar uit om de uitdaging aan te gaan: 'Nu willen we bewijzen dat we dat opnieuw kunnen doen', besluit de Oostenrijker.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws