Wolff over frictie met Red Bull: 'We wilden de situatie de-escaleren' Formule 1
Formule 1

Wolff over frictie met Red Bull: 'We wilden de situatie de-escaleren'

Wolff over frictie met Red Bull: 'We wilden de situatie de-escaleren'

In de eerste seizoenshelft van 2021 zagen we de frictie tussen Red Bull Racing en Mercedes steeds meer oplopen. Na een aantal incidenten op het asfalt tussen titelrivalen Lewis Hamilton en Max Verstappen kan met zekerheid gezegd worden dat de relatie tussen de twee teams is verslechterd, zo vindt Wolff, die erkent dat de relatie tussen de twee teams nooit echt top was.

De titelstrijd tussen de twee teams, en de daarbij horende rivaliteit, staat volgens Wolff los van het respect dat de teams voor elkaar hebben in de Formule 1. 'Dat je niet goed met elkaar overweg kan, betekent niet dat je elkaar en elkaars werk niet respecteert', zegt de Mercedes-teambaas tegenover Motorsport.com. 'Er zal altijd respect zijn voor de teams en voor de mensen binnen deze teams.'

Toch moet Wolff toegeven dat er aardig wat spanning is ontstaan tussen Red Bull en Mercedes. 'Onze relatie was nooit echt geweldig, en dat komt natuurlijk door de huidige concurrentiestrijd.' Na een aantal incidenten, waaronder de crash van Verstappen door een tik van Hamilton op Silverstone, is de situatie tussen de twee teams wat grimmiger geworden. Wolff en Red Bull-teambaas Christian Horner kunnen het regelmatig niet laten om een sneer te geven naar de tegenpartij.

Mercedes en Wolff probeerden te 'de-escaleren'

Gedurende de concurrentiestrijd heeft Wolff naar eigen zeggen nog geprobeerd de frictie tussen de Duitse en Oostenrijkse renstal zo veel mogelijk te voorkomen. 'Ons doel was om te de-escaleren, maar uiteindelijk gebeurde het tegenovergestelde', legt de teambaas van Hamilton en Valtteri Bottas uit. Nu de zomerstop der F1 aan zijn einde komt barst de titelstrijd tussen de twee teams met hun stercoureurs weer los, met als volgende race de Grand Prix van België.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws