Wolff over lastige situatie: 'Kijk eens naar onze buren' Formule 1
Formule 1

Wolff over lastige situatie: 'Kijk eens naar onze buren'

Wolff over lastige situatie: 'Kijk eens naar onze buren'

Mercedes stapte in 2024 definitief af van het zeropod-concept. De W15 levert voorlopig echter nog niet de gewenste antwoorden op voor de Duitse fabrikant, die het vooral in Australië erg zwaar had. Teambaas Toto Wolff prijst de instelling van zijn coureurs tijdens de vormcrisis, waarbij hij beseft dat Lewis Hamilton met een schuin oog ook de veel betere prestaties van Ferrari in de gaten zal houden.

In Australië viel Hamilton al in Q2 af, en de 39-jarige moest na een moeizame start van de race al snel afhaken met technische problemen. Voor George Russell leek er ook niet meer dan een zevende plek in te zitten, totdat de Brit in de voorlaatste ronde crashte. Red Bull Racing en Ferrari zijn in het kampioenschap al ver uitgelopen, en ook de achterstand op McLaren loopt nu hard op.

Wolff baalt ook van het gebrek aan competitiviteit, maar heeft niks te klagen over de instelling van zijn coureurs. 'Beide coureurs gaan geweldig om met de huidige situatie, want Lewis doet dit zo goed als mogelijk is. Hij zit in een situatie, waarbij het aan de ene kant heel frustrerend is om te zien dat we het niet voor elkaar krijgen. Aan de andere kant, kijk eens naar onze buren', zo wijst Wolff naar het contrast met de volgende werkgever van Hamilton. 'Daar zijn ze behoorlijk goed bezig, al zal dit niet zijn voornaamste prioriteit zijn nu.' In 2023 waren Mercedes en Ferrari nog grote concurrenten. Waar Ferrari een stap vooruit heeft gezet, lijkt Mercedes een stapje terug te hebben gezet.

Over Russell maakt Wolff zich al helemaal geen zorgen. 'George is gewoon een echte vechter, en dat weet hij ook. We moeten deze situatie dus oplossen. Je moet ons team altijd bekijken zoals ik dat zelf ook doe: wat is er aan de hand en waarom krijgen we het niet opgelost? We zijn menselijk. De data nemen geen beslissingen, dat doen mensen. We geven het niet op, en ik ga niet bij de pakken neerzitten. Sterker nog, ik probeer te denken aan wat we kunnen doen om een stap vooruit te zetten.'

Cultuurverschil met de Britten

'Als Oostenrijker draag ik het hart op de tong. We zien alles heel direct', aldus Wolff. Een deur verderop houdt ook Helmut Marko wel van een directe uitspraak, en ook voormalig Mercedes-adviseur Niki Lauda zei als Oostenrijker vaak waar het op stond. 'Een Oostenrijker zegt: dat is behoorlijk shit. Een Brit zou zeggen: Dat is opvallend. Ik moest mijn manier van communiceren dus aanpassen om niet nog meer druk op het team te zetten, want dat zou niet goed zijn. Dat we niet competitief zijn, heeft niks met een gebrek aan inzet te maken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws