Verstappen spreekt verhalen over 2026 tegen: 'Daar maak ik me niet al te veel zorgen over' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen spreekt verhalen over 2026 tegen: 'Daar maak ik me niet al te veel zorgen over'

Verstappen spreekt verhalen over 2026 tegen: 'Daar maak ik me niet al te veel zorgen over'

Max Verstappen maakt zich nog geen zorgen over de motoren van Red Bull Racing voor het 2026-seizoen. De Nederlander heeft weinig zin om erover te speculeren en de drievoudig wereldkampioen stelt vertrouwen in zijn team te hebben. Verstappen erkent wel dat het een enorme uitdaging voor Red Bull Powertrains zal zijn om de ontwikkelingsstrijd met de gevestigde fabrikanten aan te gaan.

Na het 2025-seizoen zullen de reglementen in de koningsklasse van de autosport weer op de schop gaan. Er komt onder meer een nieuw motorreglement en het zal voor Red Bull Powertrains de eerste zelf ontwikkelde motor worden. Volgens de geruchten zou Verstappen zich grote zorgen maken over de ontwikkeling van deze nieuwe krachtbron en ligt Red Bull behoorlijk achter op de concurrentie.

Verstappen lijkt zich niet te herkennen in dit verhaal en de Limburger stelt zich absoluut geen zorgen te maken. Er is wat hem betreft geen enkele reden tot paniek. 'Ik bedoel, als ik over alles moet speculeren, dan zou ik me ook zorgen kunnen maken over de vraag of ik morgen nog leef, of niet?', zegt Verstappen tegen Motorsport.com. 'Dus daar maak ik me niet al te veel zorgen over.'

'Natuurlijk heb ik daarover nauw contact met Christian (Horner, red.) en met de mensen die daar werken', vervolgt Verstappen, die stelt zeker op de hoogte te zijn van de voortgang bij Red Bull Powertrains. 'Iedereen werkt keihard, dus daar hoef je niet over in paniek te raken. Het is nog steeds geen 2026', is de nuchtere reactie van de Nederlander.

Grote uitdaging

Hoewel hij zich geen zorgen maakt, realiseert Verstappen zich wel dat de motorafdeling van het Oostenrijkse team voor een grote uitdaging staat. Red Bull Powertrains moet het immers opnemen tegen gerenommeerde fabrikanten als Ferrari, Mercedes en Honda, die allen al enige ervaring hebben met het ontwikkelen van een F1-krachtbron. 'We weten dat het een zeer grote taak is, dat nemen we niet licht op. En natuurlijk, met zoveel gevestigde motorfabrikanten, denken we ook niet dat het makkelijk zal zijn om hen te verslaan', zo weet Verstappen, die zijn vertrouwen in Red Bull nogmaals uitspreekt. 'Maar er werken veel goede mensen aan het project en we zijn er erg enthousiast over. Dus de tijd zal het leren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws