Andretti verklaart lastig seizoen van Hamilton: 'Altijd auto's gehad waarmee hij kon winnen' Formule 1
Formule 1

Andretti verklaart lastig seizoen van Hamilton: 'Altijd auto's gehad waarmee hij kon winnen'

Andretti verklaart lastig seizoen van Hamilton: 'Altijd auto's gehad waarmee hij kon winnen'

Mario Andretti is van mening dat Lewis Hamilton nooit eerder voor de uitdagingen gestaan heeft waar George Russell wel jarenlang mee om moest gaan, en dat de jongere Brit daardoor beter presteert in 2024 voor het tegenvallende Mercedes. De 84-jarige voormalig wereldkampioen vindt het dan ook jammer dat Carlos Sainz moet vertrekken bij Ferrari.

Andretti werd in 1940 geboren in Istrië, destijds nog Italiaans grondgebied, en Ferrari heeft dan ook altijd een speciaal plekje in zijn hart gehad. Andretti won in 1971 zijn eerste Grand Prix voor het Italiaanse team, en keerde in 1982 terug bij de Scuderia om zijn carrière af te sluiten bij Ferrari, door twee races te rijden: in Italië en de Verenigde Staten.

Hamilton kreeg altijd topmateriaal

Hamilton is inmiddels aan zijn achttiende seizoen in de Formule 1 bezig. De nu 39-jarige Brit debuteerde in 2007 bij McLaren, en kon meteen voor de titels strijden. Dat werkt volgens Andretti nu tegen hem. 'Lewis heeft in zijn carrière heel vaak auto's gehad waar hij mee kon winnen. Hij hoefde niet het maximale eruit te halen, waardoor hij weinig fouten maakte. George Russell moest bij Williams constant vechten, omdat de auto niet competitief was. Toen hij bij Mercedes kwam, dacht hij dat hij in een paradijs terechtkwam', vertelt Andretti aan La Gazzetta dello Sport.

Nu Mercedes dreigt terug te vallen naar het middenveld, moet Hamilton zich flink aanpassen. 'Nu zie je dat George telkens weer voor zijn positie moet vechten. Hij is dat gewend, en daarom staat hij ook voor zijn teamgenoot. Hamilton leek echt een buitengewone coureur te zijn, maar ook hij is maar gewoon een mens. Dat was bij Michael Schumacher ook het geval toen hij terugkeerde', stipt Andretti aan. 'Het zal interessant zijn om te zien wat Lewis bij Ferrari gaat doen, want het is zijn grote wens om daar zijn carrière af te sluiten.'

Sainz blinkt uit

'Ik word er wel een beetje verdrietig van dat Carlos Sainz geslachtofferd wordt op ruimte te maken voor Hamilton', deelt de Amerikaan. 'Hij heeft nu in ieder geval nog de kans om te vechten voor een stoeltje waarbij hij voor de winst kan vechten. Hij heeft een topstoeltje voor de toekomst ook gewoon verdiend. Vergeleken met Charles (Leclerc, red.) had Carlos (Sainz, red.) het vanaf het begin van het weekend in Melbourne goed voor elkaar, en meteen een beter gevoel in de SF-24.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws