Wolff verslagen: 'De auto was simpelweg te langzaam' Formule 1
Formule 1

Wolff verslagen: 'De auto was simpelweg te langzaam'

Wolff verslagen: 'De auto was simpelweg te langzaam'

Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft aan dat de langzame W14 bevestigde dat Mercedes niks te verbergen heeft. Na de eerste vrije training werd verwacht dat de Duitse renstal voor een verrassing kon zorgen tijdens het raceweekend in Miami, maar de enige verrassing bleek te zijn dat één van de twee Mercedes-coureurs Q3 niet kon halen. Mercedes zou hoe dan ook niet behalen wat ze wilde behalen.

Na de eerste vrije training ging het bergafwaarts voor Mercedes. De tweede vrije training en derde vrije training verliepen niet zoals verwacht en beide coureurs hadden moeite met de W14. De auto deed lastig en de rijders konden niet goed in hun ritme komen. Als resultaat kon Lewis Hamilton slechts P13 halen, George Russell P6. 'De auto is simpelweg te langzaam', zegt Wolff bij de Duitse tak van Sky Sports.

'Miami was vorig jaar al geen goede plek om te zijn. Nu is er niks te verbergen, de auto is gewoon te langzaam.' Ook al had Hamilton een betere positie behaald tijdens de kwalificatie, dat had niet veel uitgemaakt, denkt Wolff. 'Als hij misschien zesde of zevende werd, zoals George, hadden we misschien de Alpine-coureurs kunnen verslaan. Maar natuurlijk zaten we alsnog niet daar waar we wilden zitten', zegt de Oostenrijker.

Hamilton start 'in niemandsland' op P13

Het was voor Mercedes behoorlijk teleurstellend dat de zevenvoudig wereldkampioen niet door kon naar Q3. Het was tricky, en dat gaf Hamilton zelf ook toe. Wolff denk dat het moeilijk gaat worden vanaf die positie. 'Moed maakt niet uit! De lange run, die gisteren eigenlijk maar twee of drie ronden lang was, was oké. Maar natuurlijk, als je zoals Lewis in niemandsland begint, dan wordt dat ook lastig', sluit Wolff af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws