Marko erkent foute beslissing: 'Alleen wilden we gewoon het beste eruit halen' Formule 1
Formule 1

Marko erkent foute beslissing: 'Alleen wilden we gewoon het beste eruit halen'

Marko erkent foute beslissing: 'Alleen wilden we gewoon het beste eruit halen'

Helmut Marko houdt een dubbel gevoel over aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami. Sergio Pérez start de race namelijk vanaf poleposition, maar Max Verstappen staat een kleine inhaalrace te wachten. Door een crash van Charles Leclerc in de laatste sessie van de kwalificatie, kwam Verstappen niet verder dan de negende tijd.

'Het is geweldig om Pérez op pole te hebben', begint Marko na afloop van de kwalificatie in gesprek met ORF. 'Het is jammer voor Max (Verstappen, red.). Hij heeft in alle sessies ongelooflijk goed gepresteerd. Het is jammer, maar misschien hadden we eerder moeten vertrekken en de baanontwikkeling over moeten slaan. De eerste rij zou er hoe dan ook zijn geweest.'

Marko steekt hand in eigen boezem

In de laatste run van Q3 reed Verstappen namelijk achter Leclerc, waardoor de crash van de Monegask fataal werd voor de Red Bull-coureur. 'Sarcastisch gesproken: je mag niet achter hem naar buiten gaan', aldus Marko bij Sky Deutschland. Alleen wilden we gewoon het beste eruit halen en hoe later je eruit gaat, hoe beter de baan zal zijn. Maar in dit geval denk ik niet dat het de juiste beslissing was', besluit Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws