Verstappen verwacht weinig van strategie: 'Maar tweede plek is dan wel het minimum' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen verwacht weinig van strategie: 'Maar tweede plek is dan wel het minimum'

Verstappen verwacht weinig van strategie: 'Maar tweede plek is dan wel het minimum'

Max Verstappen verwacht een moeilijke strijd om de overwinning van de Grand Prix van Miami, waarin de Nederlander vanaf de negende plek zal starten. Daarmee staat er een kleine inhaalrace voor de boeg en heeft Sergio Pérez het voordeel vanaf poleposition. Dat komt allemaal door de crash van Charles Leclerc in de laatste sessie van de kwalificatie, waardoor deze vroegtijdig ten einde kwam. Na een slechte eerste run, kon Verstappen daardoor geen tweede run neerzetten.

'Achteraf zou je misschien kunnen zeggen dat ik voor die laatste ronde eerder naar buiten had kunnen gaan, maar het team plant niet in dat ik een fout maak', begint Verstappen in gesprek met De Telegraaf. 'Op een stratencircuit zit iedereen op de limiet en kunnen dit soort dingen gebeuren, net als de crash van Charles. We zijn het hele weekeinde heel snel. Mijn snelste tijd in Q2 was zelfs genoeg geweest voor poleposition. Dat zegt wel veel.'

Verstappen ziet weinig in strategie

Daarmee zal Verstappen de focus snel moeten verleggen op de race, waarin hij dus de nodige coureurs zal moeten inhalen. 'Hopelijk hebben we een goede eerste ronde en vanaf daar moeten we het gewoon netjes houden', blikt hij alvast vooruit bij Canal+. 'Eerlijk gezegd is er niet veel te doen met strategie, maar als we een snelle auto hebben kunnen we verder komen.'

Toch zal Verstappen nog flink blijven balen van de afloop van deze kwalificatie, want er had veel meer ingezeten. 'Ik ben teleurgesteld in mezelf. Ik heb het mezelf moeilijk gemaakt voor de race, maar P2 is dan wel het minimum', aldus de Red Bull-coureur bij Sky Sports F1, die daarmee aangeeft dat Pérez zijn tegenstander zal zijn tijdens de race. 'Er zitten wel nog wat auto’s tussen ons', sluit Verstappen af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws