Pérez heeft er vertrouwen in: 'Als de race normaal verloopt, zie ik Max niet weer' Formule 1
Formule 1

Pérez heeft er vertrouwen in: 'Als de race normaal verloopt, zie ik Max niet weer'

Pérez heeft er vertrouwen in: 'Als de race normaal verloopt, zie ik Max niet weer'

Sergio Pérez heeft er vertrouwen in dat hij de zege kan pakken van de Grand Prix van Miami. De eerste run van de Mexicaan was goed genoeg om zijn poleposition al vroeg in Q3 veilig te stellen, vooral nadat zijn teamgenoot Max Verstappen geen poging meer kon doen vanwege de rode vlag. Door de crash van Charles Leclerc werd de sessie niet meer hervat en ging de pole naar Pérez.

De 33-jarige Red Bull-coureur kreeg de poleposition in zijn schoot geworpen nadat Leclerc een rode vlag veroorzaakte. Verstappen wilde net bezig gaan met zijn tweede run, hij had de eerste run afgebroken nadat hij een fout maakte en dus had hij nog geen tijd gezet. Dat zorgde even voor een zeer chaotisch einde van Q3, en daar profiteerde Pérez van. 'Het was een fantastische ronde', zegt Pérez bij Sky Sports. 'Het grootste verschil was het begrijpen van dit oppervlak (van het circuit, red.). Het gaat erom dat je prestaties levert wanneer dat moet, en ik denk dat we dat nu doen', vertelt de Mexicaan.

'We maken het verschil door onze moeilijkheden onder de knie te krijgen', gaat Pérez verder. De tweevoudig wereldkampioen moet de race op zondag aanvangen vanaf de negende stek en dus staat er een inhaalrace op hem te wachten. Daar maakt Pérez zich niet echt druk om. 'Als de race normaal verloopt, zie ik Max niet weer als ik mijn pace uit kan voeren', denkt de Red Bull-coureur. 'Maar alles kan er gebeuren, zoals met de safetycar in Bakoe', aldus de Mexicaan.

Pérez voor de tweede keer op een rij geluk

In Azerbeidzjan had Pérez tijdens de race geluk met de safetycar. Teamgenoot Verstappen ging een ronde voor de safetycar naar binnen voor een stop, terwijl Pérez de stop gratis kreeg onder de safetycar. Dat droeg bij aan zijn voorsprong. De rode vlag in Q3 tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Miami kwam ook gelukkig uit voor Pérez. Niet alleen de Mexicaan profiteerde er van, ook Kevin Magnussen. De Haas-coureur mag de race aanvangen vanaf P2.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws