Update | Leclerc maakt 'onaanvaardbare' fout: 'Ik ben erg teleurgesteld in mezelf' Formule 1
Formule 1

Update | Leclerc maakt 'onaanvaardbare' fout: 'Ik ben erg teleurgesteld in mezelf'

Update | Leclerc maakt 'onaanvaardbare' fout: 'Ik ben erg teleurgesteld in mezelf'

Charles Leclerc heeft voor een rode vlag gezorgd tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami. Het gebeurde in bocht 6, waar de Monegask te veel over de kerbstones ging en de auto verloor. Met een flinke bak schade zal de Ferrari-coureur tijdens de race hoogstwaarschijnlijk vanuit de pits moeten starten. 'Het spijt mij jongens', zei Leclerc na dat moment op de boordradio.

Het gebeurde allemaal in de laatste twee minuten van de laatste sessie in de kwalificatie. Daardoor konden de rijders deze niet meer afmaken, en dat zorgt voor een interessante startgrid. Zo start Sergio Pérez vanaf poleposition en zal Fernando Alonso vertrekken vanaf de tweede plek. Een opvallende naam is die van Kevin Magnussen op P4. Voor Max Verstappen kwam de crash op een ongelukkig moment, want de Nederlander lag op dat moment negende.

Update 00:21u | Leclerc maakt 'onaanvaardbare' fout: 'Ik ben erg teleurgesteld in mezelf'

Charles Leclerc spreekt van een 'onaanvaardbare' fout tijdens de laatste sessie van de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami. De Monegask verloor zijn auto in bocht 6, nadat hij te hard over de kerbstones ging. Daardoor belandde hij in de muur en werd de kwalificatie al vroegtijdig beëindigd met nog minder dan twee minuten op de klok.

'Ik denk dat het onaanvaardbaar is om dezelfde fout te maken in dezelfde bocht', begint Leclerc in gesprek met Sky Sports F1. 'Ik ben erg teleurgesteld in mezelf.Je kunt niet altijd excuses vinden. De wind was lastig, de afstelling van de auto was ook lastig, maar ik heb mezelf in die situatie gebracht omdat ik die afstelling wilde. Ik kan meestal het beste uit de auto halen in Q3, want ik weet dat dat een van mijn sterke punten is. Daarom doe ik meestal goede Q3's. Dit weekend heb ik een fout gemaakt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws